21. 02. 2019 - 11:26
ZABORAVITE NEYMARA, KANEA I CARDIJA Perez prodaje Balea i...
907
Shares
ZABORAVITE NEYMARA, KANEA I CARDIJA Perez prodaje Balea i dovodi kandidata za Zlatnu loptu, kao i dva wunderkinda

KAKO BI MOGAO IZGLEDATI REAL NAREDNE SEZONE

ZABORAVITE NEYMARA, KANEA I CARDIJA Perez prodaje Balea i dovodi kandidata za Zlatnu loptu, kao i dva wunderkinda

Germanijak.hr
21. 02. 2019 - 11:26
0
Shares

Već se dugo vremena priča o Garethu Baleu kao nasljedniku Cristiana Ronalda. Velšanin se trebao odlično uklopiti s Portugalcem, kada je dolazio u rujnu 2013. godine, ali – iako je Kraljevski klub osvojio 4 Lige prvaka otkad je on došao – nikada se u potpunosti nije dokazao kao mega-zvijezda kakvom ga je zamislio predsjednik Florentino Perez.

bale

U svojoj prvoj sezoni postigao je 15 pogodaka, a najbolji je bio dvije godine kasnije kada su Los Blancosi došli do druge europske titule, a 29-godišnji krilni napadač postigao je 19 golova. Ipak, nikada nije prešao tu brojku u prvenstvenim utakmicama, iako je imao zapaženih trenutaka poput onog pretrčavanja Marca Bartre u Kupu te škarica u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola.

Međutim, u Realu nisu u potpunosti zadovoljni s akvizicijom iz Tottenhama te – kako prenosi dobro upućena španjolska Marca – predsjednik madridskog kluba odlučio je riješiti se njegovih usluga. Mladi Vinicius zauzeo je njegovo mjesto u momčadi, a Velšanin je od povratka od ozljede 27. siječnja, startao tek u dvije utakmice – protiv Alavesa i Ajaxa. Iz tog razloga, Perez ga želi unovčiti ove sezone, a najrealnija opcija – i najveža želja Florentina – jest da ga iskoristi kao 'žeton' u potencijalnoj trampi za zvijezdu Premiershipa.

61586472-vinicius-junior

Prvi na listi želja je svakako Eden Hazard, koji će ubrzo odbiti novi ugovor koji mu ponudi Chelsea, kako prenosi britanski Telegraph. Belgijac će pod svaku cijenu tražiti transfer na Santiago Bernabeu, u koji je prošlog ljeta već zakoračio jednom nogom, ali Sarri ga je uspio odgovoriti od tog nauma. Uz Balea, sigurno je kako bi Perez morao isplatiti određenu sumu novca za Hazarda, a ako njega ne bi uspjeli dovesti, okrenuli bi si Christianu Eriksenu, što znači da bi se Bale vratio u redove Spursa nakon 6 godina izbivanja. Treba dodati kako Marca napominje da Bale, unatoč nezadovoljnoj vrhušci Reala, želi ostati u Madridu do kraja ugovora koji ističe 2022. godine.

Ali to nije sve što Perez planira ovog ljeta. Već je ove sezone započeo politiku pomlađivanja, pa je umjesto Odriozole u prvi sastav ušao i sjajni Vinicius Junior, a čini se kako je predsjednik Kraljevskog kluba pronašao dugoročnu zamjenu za Cristiana Ronalda u vidu njegovog sunarodnjaka.

benfica-futebol-joao-filipe-jota-2

Riječ je o Joau Filipeu, poznatijem samo pod imenom Jota. Riječ je o 19-godišnjem krilnom napadaču Benfice koji je oduševio sve u svom, i nešto starijem uzrastu, čime je zaslužio poziv u seniorski sastav portugalskog kluba ove zime.

jota-benfica

Jota je bio najbolji strijelac i najbolji igrač Europskog prvenstva 2018 godine gdje je Portugal bio prvak, a već je odigrao i 5 utakmica za U-21 uzrast. Streloviti napredak uočili su i Los Blancosi čija je prva ponuda od 18 milijuna eura odbijena od strane kluba sa Luza, piše madridski AS.

benfica-seferovic-felix

Mladić je pod ugovorm s Benficom do 2022. godine, a otkupna klauzula iznosi 30 milijuna eura, ali Portugalci očekuju nevjerojatnu zaradu od čak 120 milijuna, prenosi španjolski list. Iz tog razloga, Real Madrid ga želi dovesti što prije kako se drugi velikani ne bi uključili u utrku za Jotom.

Uz to, dodaju Španjolci, aktualni prvak Europe želi dovesti još jednog igrača Benfice, riječ je o ofenzivcu Joau Felixu. Jotin vršnjak trenutno vrijedi 15 milijuna prema Transfermarktu, ali i za njega će Benfica tražiti višestruko više jer je kao i Jota većupisao nastupe za U-21 reprezentaciju. Felix je još efikasniji od Jote, a u seniorskoj ekipi upisao je 7 pogodaka.

2

Učitaj još novosti