21. 02. 2019 - 09:46
TAKO SE TO RADI Juventusova zlatna prodaja: 132 miliona eura...
907
Shares
TAKO SE TO RADI Juventusova zlatna prodaja: 132 miliona eura za devet igrača na koje UOPĆE nisu računali

SJAJNA POLITIKA TORINEZA

TAKO SE TO RADI Juventusova zlatna prodaja: 132 miliona eura za devet igrača na koje UOPĆE nisu računali

Sport.ba
21. 02. 2019 - 09:46
0
Shares

Juventus je poznat kao klub koji jako dobro radi sa svojim finansijama te nerijetko dovodi igrače bez odštete ili ih prodaje po vrlo povoljnoj cijeni. Zadnji primjer je potpis predugovora s Aaronom Ramseyjem, koji na ljeto stiže bez odštete.

No isto tako Juventus je uspio doći do vrijednog blaga u posljednja dva prijelazna roka riješivši se igrača koji mu više nisu bili potrebni. Juve je na njima zaradio 132 miliona eura, a jedan Ronaldo je koštao 100 miliona. A time se može pohvaliti jako malo klubova.

Andres Tello (3 miliona eura, Benevento)

1

Tello je jako puno bio po posudbama (Cagliari, Empoli, Bari), a na ljeto 2018. godine potpisao je ugovor s Beneventom s mogućnošću otkupa Juventusa.

Giangiacomo Magnani (5 miliona eura, Sassuolo)

Alberto Cerri (9 miliona eura, Cagliari)

2Također po posudbama poput Tella, ali u još više klubova od njega (Cagliari, SPAL, Pescara i Perugia). Nedavno je kupljen od Juventusa za devet miliona eura.

Medhi Benatia (10 miliona eura, Al Duhail)

benatia-juventusBenatia je najpoznatija ime među navedenima, ali igrač koji se nije ustalio u prvih 11 Juventusa. Prije toga bio je u Romi i Bayernu, a na kraju je Juve ipak uspio nešto povratiti (platio ga Bayernu 26 miliona eura).

Riccardo Orsolini (12 miliona eura, Bologna)

images

Još jedan od igrača s posudbe koji je dobro unovčen, a da nije ni zaigrao u dresu Juventusa jer je većinu vremena proveo u Atalanti (također ne igrajući) i Bologni.

Stefano Sturaro (18 miliona eura, Genoa)

sturarooUz Benatiju sigurno najzvučnije ime. Odigrao za Juventus ukupno 64 utakmice i postigao tri pogotka. Dovoljno je reći kako je stigao za 5,5 miliona eura plus još toliko u bonusima.

Emil Audero (20 miliona eura, Sampdoria)

4Također se nikad nije naigrao u Juventusu, ali se zato isplatila posudba u Sampdoriju koja je kasnije i otkupila njegov ugovor.

Rolando Mandragora (20 miliona eura, Udinese)

mandragoea-getty

Rodom iz Napulja, igrao za mlađe kategorije Genoe pa kasnije po posudbama. Za Juventus debitirao u aprilu 2017., ali poslije proslijeđen u Udinese s opcijom otkupa.

Mattia Caldara (35 miliona eura, Milan)

caldaraNakon što je impresionirao povratkom u Atalantu (posudba), otišao prema Milanu, dok je u suprotnome smjeru poslan Leonardo Bonucci, još jedan bivši član Juventusa.

Učitaj još novosti