20. 02. 2019 - 20:37
Muhamed Bikić dobitnik 'Plakete Grada Sarajeva'
907
Shares
Muhamed Bikić dobitnik 'Plakete Grada Sarajeva'

ODLUKOM GRADSKOG VIJEĆA

Muhamed Bikić dobitnik 'Plakete Grada Sarajeva'

20. 02. 2019 - 20:37
0
Shares

Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je odluku na današnjoj sjednici da se Mirjana Karanović, Krunoslav Cigoj (posthumno) i Chris Smith proglase Počasnim građanima grada Sarajeva.

Priznanje "Plaketa Grada Sarajeva" će biti dodijeljeno Ivi Štandekeru (posthumno), Jasminu Džindi (posthumno) i Muhamedu Bikiću.

"Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je odluku da sam dobitnik priznanja 'Plaketa Grada Sarajeva'. Hvala našem Gradu Sarajevu, hvala na prijedlogu Udruženju Obrazovanje Gradi Bi H na čelu sa legendarnim Jovanom Divjakom, hvala svim dobrim ljudima koji svih ovih godina prate moj rad, pa i kad je bilo najteže... Dobio sam mnoga priznanja, zahvalnice, nagrade, pa i onu moju naj - Olimpijsku, ali i 'Plaketa grada Sarajevo', rodnog grada, to je ipak nešto posebno, jer su Sarajevo, kao i Željo, BiH, moj život. I naravno, plaketa je, prije svega za moj autorski rad 'Keli', film svih nas Sarajlija, Bosanaca i Hercegovaca i bit ću još sretniji kada se izmijeni pravilnik i naš heroj u kopačkama Želimir Vidović dobije posthumno 'Šestoaprilsku nagradu', aBd", napisao je na društvenim mrežama Muhamed Bikić.

Nagrada "Sarajevska pahuljica" bit će uručena Malonogometnoj reprezentaciji BiH osoba s dijabetesom, a nagrada "Graham Bamford" Elviru Karaliću. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na sjednici je uručio zahvalnice zamjeniku direktora Federalne uprave policije Ensadu Kormanu i komesaru Mevludinu Haliloviću za uspješnu suradnju i kontinuiranu podršku projektima Grada Sarajeva.

Istaknuto je da su Federalna uprava policije i policija Kantona Sarajevo dali izniman doprinos sigurnom održavanju manifestacija od značaja za grad Sarajevo, poput Nove godine na otvorenom i EYOF-a.

Između ostalog, donesena je i Odluka o utvrđivanju javnog interesa i pristupanju realizaciji Projekta izgradnja sky staze Trebević i pratećih objekata, a u cilju revitalizacije Trebevića i povećanja turističke ponude u Sarajevu. Idejni koncept sky staze Trebević podrazumijeva sky stazu, vertikalni transport (sky lift) i sustav umjetnog zasnježivanja, priopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Učitaj još novosti