14. 02. 2019 - 08:42
NI PSG NI INTER: Rakitić na ljeto odlazi u jedan od najboljih...
907
Shares
NI PSG NI INTER: Rakitić na ljeto odlazi u jedan od najboljih evropskih klubova, CILJ je titula Lige prvaka!

GAZZETTA DELLO SPORT OTKRIVA

NI PSG NI INTER: Rakitić na ljeto odlazi u jedan od najboljih evropskih klubova, CILJ je titula Lige prvaka!

Sport.ba
14. 02. 2019 - 08:42
0
Shares

Katalonski dnevnik "Sport" na temelju svojih izvora je saznao kako je Barcelona odlučila ne produžiti ugovor Ivanu Rakitiću, zbog visokih novčanih zahtjeva samog igrača pa je njegova budućnost u klubu upitna i mogao bi ga napustiti već sljedećeg ljeta.

Velika želja 30-godišnjeg hrvatskog veznjaka je ostanak u Barceloni i završetak karijere u španskom nogometu, ali stvari su se čini se zakomplicirale, iako je njegov menadžer nedavno naglasio da sigurno neće otići iz Primere.

rakitic-suarez-barcelona

'Stop Rakitić', glavni je naslov na naslovnici dnevnika "Sport" ove srijede koji je saznao kako je Barcelona odlučila ne produžiti Ivanu ugovor, zbog visokih zahtjeva koji je postavio pred klub.

rakiticNije iznenađenje da Rakitić traži određeno povećanje plate (vjeruje se da sada ima oko osam miliona eura godišnje), s obzirom da je jedan od najkorištenijih nogometaša kod Valverdea, a s Barcom je već osvojio sve što se moglo osvojiti kroz posljednjih pet sezona.

Ipak, uprava svoje resurse namjerava trošiti na druge stvari pa ostaje upitno hoće li hrvatski reprezentativac ostati u timu ili ne. Naime, još prošlog ljeta imao je bogatu ponudu PSG-a koju je odbio, a vjeruje se da već ima nekoliko njih za sljedeći prijelazni rok.

rakiticRakitićev ugovor vrijedi do 2021. godine, a u Barci vjeruju da za njega mogu dobiti čak 65 miliona odštete pa samim time postaje iznimno zanimljiv za prodaju.

rakitic7Međutim, s obzirom da mu je porodica sretna u Španiji, a nema drugog kluba koji mu može ponuditi sličan novac na Pirinejskom poluotoku, još je moguće da se postigne kompromis i da ipak ostane u Kataloniji. Ljeto će nam, pak, otkriti mnogo toga...

pique-rakitic-barca

"La Gazzetta dello Sport" donosi ekskluzivu kako bi Rakitić karijeru mogao nastaviti u Juventusu. 'Stara dama' na ljeto želi dodatno pojačati tim, a Rakitić bi se odlično uklopio u njihovu formaciju. S njim mogu komotno krenuti po trofej Lige prvaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti