12. 02. 2019 - 20:54
FENERU MINIMALNA PREDNOST Islam Slimani presudio Zenitu, gosti...
907
Shares
FENERU MINIMALNA PREDNOST Islam Slimani presudio Zenitu, gosti promašili penal

EVROPSKA LIGA

FENERU MINIMALNA PREDNOST Islam Slimani presudio Zenitu, gosti promašili penal

Sport.ba
12. 02. 2019 - 20:54
0
Shares

Utakmicom između Fenerbahčea i Zenita započela je šesnaestina finala Evropske lige. Turski predstavnik je s minimalnih 1:0 nadigrao favorizovane goste.

Domaćini se bore za opstanak u Superligi Turske, a večeras su bili dominantiji u odnosu na Zenit koji se bori za sami vrh ruske lige. Domaći su bolje otvorili meč, a u 20. minuti Mauricio Isla imao je odličnu priliku, ali je njegov pokušaj u šesnaestercu bio izblokiran klizećim startom. Minutu kasnije Fener je došao do vodstva. Nakon ubačaja iz kornera, lopta je stigla do Islama Slimanija, koji ju je zakucao nisko po sredini gola za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama. 

2

I nakon postignutog gola, domaćini su bili opasniji. Ipak, u samom finišu prvog poluvremena Mehmet Topal je neoprezno napravio prekršaj u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na penal za Zenit. U 44. minuti Robert Mak je promašio jedanesterac, tačnije golman Fenera, Harun Tekin mu je odlično odbranio i na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom domaćina. Treba istači da je i prečka bila saveznik Fenera, jer se lopta nakon odbrane Tekina odbila od okvir gola.

Fener je i u drugom poluvremenu nastavio napadati. U 50. minuti precizan centaršut u šesnaesterac dočekao je Islam Slimani, ali je šutirao malo iznad gola. Sedam minuta kasnije novu priliku za domaćine imao je Elif Elmas. Njegov volej iz prve s ruba šesnaesterca čudesno je odbranio golman Zenita. 

Zenit je zaprijetio u 63. minuti kada je Yaroslav Rakitsky šutirao nakon kornera, ali bio je neprecizan. U 77. minuti pokušao je i Artjom Dzjuba, koji je nakon kornera, pobjegao svom čuvaru, ali je njegov udarac glavom pod prečku sjajno odbranio golman domaćih. Do kraja meča Fener je uspio sačuvati stečenu prednost i slaviti pobjedu. Odluku o putniku u narednu fazu saznat ćemo nakon revanša koji će biti odigran u Rusiji.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti