07. 02. 2019 - 16:09
OVO JE ZAISTA TUŽNO, DA TUŽNIJE NE MOŽE BITI: Salin pas i...
907
Shares
OVO JE ZAISTA TUŽNO, DA TUŽNIJE NE MOŽE BITI: Salin pas i dalje čeka svog vlasnika, a porodica odlučila šta će s njim uraditi

SLUČAJ SALA

OVO JE ZAISTA TUŽNO, DA TUŽNIJE NE MOŽE BITI: Salin pas i dalje čeka svog vlasnika, a porodica odlučila šta će s njim uraditi

Sport.ba
07. 02. 2019 - 16:09
0
Shares

Uži članovi porodice netalog Emiliana Sale do zadnjeg trena vjerovali su da je njihov sin i brat živ nakon pada malog aviona Piper, kojim je s pilotom Daveom Ibbotsonom letio iz Nantesa u Cardiff. Sve do prije tri dana.

sala-vaha2

Tada su istražitelji u Engleskom kanalu, na dubini od 67 metara, u olupini aviona primijetili ljudsko tijelo.

Salina obitelj skupila je novac za privatnu istragu koja je počela nakon što je završila ona službena, a avion je pronađen poslije samo nekoliko sati. Za to vrijeme Salina sestra Romina objavila je na Facebooku fotografiju koja se odmah proširila društvenim mrežama.

"I Nala te čeka", napisala je Romina.

08

Nala je pas Emiliana Sale kojeg je Argentinac nabavio kad je počeo igrati u Nantesu. Budući da je u to vrijeme živio sam, odlučio si je nabaviti četveronožnog prijatelja s kojim je bio nerazdvojan. Jedan od razloga zbog kojih je nakon potpisa za Cardiff City odletio u Nantes bio je da provjeri kako je njegova ljubimica te da je odvede u karantenu prije selidbe u Wales, gdje je trebao nastaviti karijeru.

sala2

Na povratku iz Nantesa u Cardiff, 21. januara, avion u kojem su bili Sala i pilot nestao je u Engleskom kanalu.

sala

Fotografija Salinog psa koji čeka vlasnika duboko je dirnula milijune ljudi širom svijeta koji su se pitali što će sada biti sa psom, pa je Romina na Instagramu objavila novu vijest vezanu za ljubimicu:

"Nala, njegova vjerna suputnica, sada je naša, porodica Nikada je nismo ni pomišljali dati na posvajanje."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti