06. 02. 2019 - 17:51
Ljubitelje fudbala apsolutno iznenadio detalj na Barcinim...
907
Shares
Ljubitelje fudbala apsolutno iznenadio detalj na Barcinim dresovima za večerašnji El Clasico, navijači oduševljeni

ZANIMLJIV MARKETINŠKI POTEZ

Ljubitelje fudbala apsolutno iznenadio detalj na Barcinim dresovima za večerašnji El Clasico, navijači oduševljeni

Sport.ba
06. 02. 2019 - 17:51
0
Shares

Italijanski velikan Inter, koji je pod vlasništvom kineske tvrtke Suning, tokom vikenda je obilježio godinu svinje po kineskom horoskopu, a tom prilikom prezimena igrača na dresovima bila su ispisana na kineskom jeziku.

5c57e14e-0560-4aa1-9d2c-230f0a0a0a6a-2-previeworg

To je bilo prvi put u Serie A da jedna momčad izađe s takvim dresovima na teren, a navijači nisu s odobravanjem sve ovo dočekali. Da stvari budu gore po Nerazzurre, poraženi su na svom terenu od davljenika Bologne s 0:1.

5c57e148-bd68-416a-9db6-230f0a0a0a6a-1-previeworg

Eh sada će sličnu stvar napraviti uprava Barcelone, koja se odlučila na dosad neviđen potez. Naime, igrači 'blaugrane' će u večerašnji El Clasico ući s dresovima na kojima će im imena biti ispisana na kineskom pismu.

Ovo su skoro pa sigurne postave: Messi nije 100 posto spreman, Vinicus od prve minute

Svakako da je to zanimljiv marketinški potez Barcelone koja na taj način želi odati počast kineskoj Novoj godini i vjernoj vojsci navijača iz Azije. Barcelona se novopečenimdresovima pohvalila videom na društvenim mrežama, a navijači su oduševljeni i jedva čekaju susret s Realom u Kupu Kralja koji počinje u 21 sat. Očito su Katalonci znatno tolerantniji od Milaneza.

Podsjetimo, širom Kine u tijeku su pripreme za doček Nove godine, koju Kinezi slave prema lunarnom kalendaru 5. februara, a prema kineskom horoskopu nakon "godine psa" u 2019. slijedi "godina svinje". Nova godina najvažniji je blagdan za stanovnike najmnogoljudnije države svijeta i Kineze diljem globusa, kada stotine miliona ljudi kreću na put kako bi ga proslavili sa svojim porodicama. To je razdoblje najvećih migracija koje se u svijetu događaju svake godine.

2

3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti