04. 02. 2019 - 14:31
LEGENDA TVRDI Federer bez šansi na Roland Garrosu, ali će...
907
Shares
LEGENDA TVRDI Federer bez šansi na Roland Garrosu, ali će osvojiti još jedan Grand Slam

WILANDER ANALIZIRAO ŠVICARCA

LEGENDA TVRDI Federer bez šansi na Roland Garrosu, ali će osvojiti još jedan Grand Slam

Sport.ba
04. 02. 2019 - 14:31
0
Shares

Teniski stručnjak Mats Wilander analizirao je igru Rogera Federera u Melbourneu i istakao gdje Švicarac ima šansu da dođe do nove Grand Slam titule.

mats-wilander-roger-federer-can-be-dangerous-in-grand-slams-until-40

Šveđanin je kritikovao potez Australian Opena da 2019. godine "uspori" teren i otkrio jedan od razloga ispadanja Rogera Federera već u osmini finala.

federer

"Svaki turnir mijenja podlogu na godišnjem nivou. Ove godine Australian Open nije bio toliko brz i loptice su promjenjene. Igrano je u dosta sporijim uslovima nego prošle godine i to je promjenilo dosta toga. Bilo je hladno kada je Federer izgubio, tako da su loptice bile dosta spore zbog niske temperature, koja je uticala na to da loptice sporije lete kroz vazduh. Postoji toliko stvari koje moraju da se 'poklope' kako biste osvojili GS", otkrio je Wilander.

Wilander je rekao da Roger ne može do Roland Garrosa, ali da može do nekog od ostalih Grand Slamova.

federx

"Roger može da pobijedi na nekom od preostala tri Grand Slama, ali ne na Roland Garrosu. Ako bude imao sreće sa žrijebom, sa uslovima za igru... Osvojiće jedan od tri (Grand Slama)", dodao je Wilander.

federer

Kako Mats kaže, Federer bi mogao da "profitira" igranjem na Roland Garrosu, turniru na kojem nije bio od 2015. godine.

"Možda sada želi da igra tamo kako bi bio u dobrom ritmu, što nije bila prilika prošle godine, tokom Wimbledona i ostatka ljeta. Tada nije igrao takmičarske mečeve tri mjeseca, još od turnira na betonu u Americi (Indian Wells i Miami). Volim to što će igrati (na RG). Ne mogu da vjerujem da je toliko propustio, kada Rafa nije bio na Wimbledonu nedostajao nam je", rekao je Wilander.

Učitaj još novosti