02. 02. 2019 - 18:27
OČEKIVALI SMO MNOGO, MNOGO VIŠE Ovo je TOP 10 transfera...
907
Shares
OČEKIVALI SMO MNOGO, MNOGO VIŠE Ovo je TOP 10 transfera zimskog prijelaznog roka!

PULIŠIĆ PRVA ZVIJEZDA

OČEKIVALI SMO MNOGO, MNOGO VIŠE Ovo je TOP 10 transfera zimskog prijelaznog roka!

Sport.ba
02. 02. 2019 - 18:27
0
Shares

Zimski prijelazni rok je završen u ponoć posljednjeg januarskog dana, a ovo je top 10 transfera na nogometnom tržištu ove zime.

10. Dominic Solanke  Liverpool -> Bournemouth (21.2 mil.€)

Mladi napadač nije imao mjesta kod Jurgena Kloppa u žestokoj konkurenciji na Anfieldu, i za razliku od prošle sezone gdje je sakupljao minutažu, ove godine na terenu nije proveo niti jedan minut.

solanke4

9. Miguel Almiron  Atlanta United -> Newcastle (24 mil.€)

U rekordnom transferu za MLS ligu, 24-godišnji Paragvajac, bivši igrač Cerro Portena i Lanusa, pojačao je “Svrake”. Igra na poziciji ofanzivnog veznog, a prošle sezone postigao je 12 golova i upisao 13 asistencija za Atlantu.

miguel-almiron

8. Cesc Fabregas  Chelsea – Monaco (nepoznat iznos, trž. vrijed. 25 mil.€)

Nakon 5 godina provedenih u Londonu i emotivnog oproštaja, Španjolac je zadužio dres Monaca, koji bilježi katastrofalne rezultate ove sezone i trenutno se nalazi u zoni ispadanja. Monaco će Chelseaju isplatiti bonuse ovisno o Fabregasovom učinku.

fabregas

7. Michy Batshuayi  Valencia – Crystal Palace (posudba, trž. vrijed. 30 mil.€)

Nakon Borussije Dortmunda i Valencije, gdje je proveo po jednu polusezonu na posudbama, Belgijancu je ovo treći klub u godinu dana. Iako je imao vrlo dobar učinak u Dortmundu, klub sa Westfalena ga nije otkupio od Chelseaja, dok je u Valenciji imao poprilično lošu statistiku.

batshuayi

6. Krzysztof Piatek  Genoa -> Milan (35 mil.€)

Pošto je neko vrijeme već bilo izvijesno da će Higuain u Chelsea, Milan nije gubio vrijeme, a izbor je pao na poljska senzaciju Piateka, jedno vrijeme vodećeg strijelca Serie A ove sezone.

5. Lucas Paqueta  Flamengo -> Milan (35 mil.€)

Talentirani ofanzivni vezni, kojeg porede sa legendarnim Kakom, predvodnik je nove generacije brazilskih zvijezda, i investicija Rossonera za budućnost, a već je našao svoje mjesto u prvih 11 kluba sa San Sira.

maxresdefault

4. Leandro Paredes  Zenit St. Petersburg -> Paris Saint-Germain (45 mil.€)

Iako ga je Chelsea vidio kao zamjenu za Cesca Fabregasa, argentinski reprezentativac završio je na Parku prinčeva, potpisavši ugovor na četiri i po godine.

paredes

3. Alvaro Morata  Chelsea -> Atletico Madrid (posudba, trž. vrijed. 50 mil.€)

Španjolac nije ispunio očekivanja na Stamford Bridgeu, pošto je ove sezone postigao samo 5 golova u Premier ligi, ali su ga u Atleticu dočekali raširenih ruku.

morata

2. Gonzalo Higuain  Milan -> Chelsea (posudba (9 mil.€) trž. vrijed. 50 mil.€)

Bluesi su dugo tražili golgetera i na kraju dugačke transfer sage doveli su Higuaina, sa kojim je Sarri već sarađivao u Napoliju.

1. Christian Pulišić  Borussia Dortmund -> Chelsea (64 mil.€)

Desno krilo Borussije iz Dortmunda najskuplje je pojačanje u ovom prijelaznom roku, za kojeg su Bluesi izdvojili 64 milijuna europskih novčanica. Ipak, Pulišić se neće odmah preseliti na Stamford Bridge, već će ostati na posudbi u Dortmundu do kraja sezone.

pulisicc

Od transfera koji nisu na ovoj listi, svakako je najzvučniji prelazak Marija Balotellija iz Nice u Marseille, a vrijedi još izdvojiti Amadoua Haidaru (Salzburg -> RB Leipzig), Gelsona Martinsa (Atletico Madrid -> Monaco), Brahima Diaza (Man. City -> Real Madrid), Jeisona Murilla (Valencia -> Barca), Marouanea Fellainija (Man. United -> SD Luneng), Munira El-Haddadija (Barca -> Sevilla), Denisa Suareza (Barca -> Arsenal), KP Boatenga (Sassuolo -> Barca)…

skysports-denis-suarez-arsenal-4563278

*napomena: kod igrača koji su na posudbama, umjesto obeštećenja uračunata je tržišna vrijednost sa transfermarkta.

Učitaj još novosti