28. 01. 2019 - 20:50
I DALJE JE JEDAN OD NAJVEĆIH: Prvi put nakon borbe se oglasio...
907
Shares
I DALJE JE JEDAN OD NAJVEĆIH: Prvi put nakon borbe se oglasio Fedor i ovom porukom ODUŠEVIO SVE NAVIJAČE

BELLATOR

I DALJE JE JEDAN OD NAJVEĆIH: Prvi put nakon borbe se oglasio Fedor i ovom porukom ODUŠEVIO SVE NAVIJAČE

Sport.ba
28. 01. 2019 - 20:50
0
Shares

32 SEKUNDE. Toliko se u ringu na Bellatorovom Grand Prixu zadržao Fedor Emelianenko, jedan od najvećih MMA boraca svih vremena.

Ryan Bader prvim pravim udarcem nokautirao je 42-godišnjeg Rusa. Emelianenko je nakon borbe završio u bolnici i mnogi su očekivali da će u sljedećem obraćanju javnosti objaviti kraj velike karijere. Ali, nije.

"Osjećam se dobro nakon borbe", prve su riječi velikog Rusa.

"Mala posjekotina iznad oka nije duboka. Jučer su mi zašili nekoliko šavova na tom mjestu. Mislim da će zacijeliti za nekoliko sedmica", rekao je i zahvalio navijačima na podršci. 

"Želim zahvaliti svima koji su mi pomogli u pripremama, svima koji su me došli gledati na sam meč i svima koji su se probudili rano da bi ga gledali na televiziji. Hvala svima na potpori i molitvama za mene! Sve je ovo odluka Božja."

Činjenica da nije objavio kraj karijere oduševila je njegove fanove na društvenim mrežama, a mnogi od njih se nadaju da će ga još jednom imati priliku gledati protiv Mirka Filipovića.

Bader: Fedor je imao karijeru o kojoj će se pričati

Nakon što je iz prvog pravog udarca uništio Fedora i uzeo teškaški pojas, Amerikanac se prvo naklonio protivniku i jednom od pionira sporta u kojem je od 2005. godine rušio najveća imena, među njima i Cro Copa u Prideu 2005. godine, u okršaju koji pamte generacije.

"Prije svega želim da zaplješćete čovjeku koji je bio preko puta mene. Imao sam odličnu večer, ali on je imao karijeru o kojoj će se pričati. Jedan je od najboljih koji su se ikada borili. Bila mi je čast biti preko puta njega i iznimno ga poštujem. Osvojiti naslov teške kategorije protiv Fedora je velika stvar", kazao je Bader nakon meča. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti