24. 01. 2019 - 12:42
ITALIJAN OTKRIO EKSKLUZIVU: Nerazzurri već angažovali sjajnu...
907
Shares
ITALIJAN OTKRIO EKSKLUZIVU: Nerazzurri već angažovali sjajnu zamjenu, Hrvat na izlaznim vratima Meazze

PERIŠIĆ ĆE U UNITED ILI U ATLETICO MADRID

ITALIJAN OTKRIO EKSKLUZIVU: Nerazzurri već angažovali sjajnu zamjenu, Hrvat na izlaznim vratima Meazze

Sport.ba
24. 01. 2019 - 12:42
0
Shares

Ivan Perišić je na izlaznim vratima "Meazze". Ljetos se uveliko nagađalo o tome, ali je sjajni Hrvat ostao nogometaš Intera.

Veliki interes je za njega prošlog (i pretprošlog) ljeta iskazivao Manchester United, a navodno su oni ponovo zagrizli za hrvatskog reprezentativca. Međutim, u borbu sa Crvenim vragovima uključio se i Atletico Madrid, a milanski klub je za igrača koji će početkom veljače napuniti 30 godina, izvijesio cijenu od minimalnih 40 miliona eura.

perisic4

Da sve ide u tom pravcu, prema kojem hrvatski reprezentativac odlazi sa "Giuseppe Meazze", ukazuje i činjenica da su Nerazzuri već pronašli zamjenu. Ne samo da su je pronašli nego su već i postigli dogovor, prenosi ekskluzivu dobro upućeni talijanski novinar Alfredo Pedulla.

Momčad Luciana Spallettija od sljedećeg će ljeta biti jača za Rodriga De Paula, krilnog igrača koji ordinira po lijevoj – Perišićevoj – strani, a trenutno su mu tek 24 godine. Inter je postigao načelni dogovor s njegovim Udineseom, a novi sportski direktor Beppe Marotta isposlovao je posao vrijedan između 28 i 30 miliona eura, na što će se nadovezati potencijalni bonusi, prenosi Pedulla.

Odlazak Hrvata je neminovan, samo je pitanje hoće li se to dogoditi na ljeto ili do kraja ovog mjeseca. Uz dogovoreni ostanak Maura Icardija, Marotta je krenuo sklapati super tim. Navijači čekaju pak Luku Modrića...

modric

(Sport.ba)

Učitaj još novosti