16. 01. 2019 - 09:13
ŠPANSKI UREDNIK OTKRIO TAJNI PLAN ZIDANEA I IGRAČA REALA:...
907
Shares
ŠPANSKI UREDNIK OTKRIO TAJNI PLAN ZIDANEA I IGRAČA REALA:

JEDAN OD RIJETKIH KOJI VJERUJE U IGRAČA REALA

ŠPANSKI UREDNIK OTKRIO TAJNI PLAN ZIDANEA I IGRAČA REALA: "Vjerovatno će otići u Juventus"

Sport.ba
16. 01. 2019 - 09:13
0
Shares

Eduardo Inda, urednik španskog “OkDiarija“, u ponedjeljak navečer u popularnoj televizijskoj emisiji “El Chiringuito” kazao je kako je bivši trener Reala iz Madrida Zinedine Zidane razgovarao s, nominalno, prvim napadačem Kraljeva Karimom Benzemom i rekao mu da će ga sa sobom voditi gdje god ide, u koji god klub bude u budućnosti vodio…

zinedine-zidane

“Mislim da će otići u Juventus, u Torino. Budućnost Benzeme u Realu također visi u zraku”, rekao je Eduardo Inda, prenosi OkDiario.

Inače, Zidane i Benzema i dalje održavaju kontakt. Zidane je bio jedan od onih koji su vjerovali u Benzemu, i onda kad francuski napadač i nije baš briljirao. Htio je Zidane vratiti Benzemu u onu staru formu u kojoj je bio i možda ga je, za vrijeme svog mandata na klupi Los Blancosa i dobio, piše spomenuti španski medij…

“Vjerovatno je najbolja razina karijere Karima Benzeme u Real Madridu bila sa svojim sunarodnjakom na klupi. Dobar odnos koji je postojao između njih u te skoro tri godine, koliko je Zidane proveo na klupi Reala, bio je dobra polazna točka kada je bivša Zlatna lopta pokupila trenersku palicu Rafe Beniteza. Benzema je kod Zidanea bio prva napadačka opcija, udarna napadačka špica.

benzema1

Benzema se uklapa u filozofiju Zizouove igre i zato će tražiti njegov transfer u klub u koji će otići. Manchester United, PSG i Bayern zainteresirani za Francuza ali poziv Juventusa ima posebnu motivaciju, težinu.

benzema

Zidanova prošlost u Juveu poseban je motiv Francuzu, koji ne bi puno oklijevao ako bi Juventus poslao ponudu Zidaneu. Osim toga, zanimanje za odvođenje Benzema s njim u paketu bila bi jaka stvar za svlačionicu Stare Dame. U svakom slučaju, Zizou još uvijek izbija margarite, ali uskoro će ostati na zadnjoj čaši”, stoji u tekstu.

benzema

(Sport.ba)

Učitaj još novosti