16. 01. 2019 - 08:35
SALIHAMIDŽIĆ SE POBUNIO PROTIV UPRAVE: "Ako njega dovedete, ja...
907
Shares
SALIHAMIDŽIĆ SE POBUNIO PROTIV UPRAVE:

NE ŽELI DA IMA MENTORA

SALIHAMIDŽIĆ SE POBUNIO PROTIV UPRAVE: "Ako njega dovedete, ja više neću raditi ovaj posao!"

Sport.ba
16. 01. 2019 - 08:35
0
Shares

Hasan Salihamidžić zvani Braco, sportski direktor Bayerna, na udaru je navijača kluba i njemačke sportske javnosti zbog loših rezultata i kadrovske politike.

S njim je jesenas na vjetrometini bio i trener Niko Kovač. Ali on se za sada izvukao pobjedničkom serijom za kraj prvog dijela sezone.

salihamidzic-und-kovac

Bayern je jesenski dio prvenstva završio sa šest bodova manje od vodeće Borussije Dortmund, a drugi dio i potjera za liderom kreću u petak, kada mu u München u 18. kolu Bundeslige dolazi Hoffenheim.

salihamidzic

Salihamidžić je u intervjuu za Sport Bild istakao kako je u takvoj situaciji presudno iskustvo, koje Bayern ima: "Nismo navikli biti lovci nego lovina, ali igrači vole ovu novu ulogu i uživjeli su se u nju i izazov koji nosi."

salih-hoeness

Nova godina veliki izazov također nosi i Braci. Bayernove glavešine Rummenigge i Hoeness vijeću mudraca na čelu kluba žele pridružiti još jednog igračkog velikana - Olivera Khana.

A poznato je da on ne prihvaća ceremonijalne funkcije i uloge, nego bi došao biti lider. I to sportskog segmenta, dakle direktno nadređen Salihamidžiću.

hasan-salihamidzic

On odbija dijeljenje funkcije s ikim: "Imam iskren i dobar odnos s Oliverom, ali sam isto tako iskreno uvjeren u svoje sposobnosti, znanja i vještine da najbolje radim ovaj posao. Zato sam upravi jasno rekao da neću više raditi ovaj posao ako mi dovedu tutora i mentora."

kahn

Braco je podvukao: "Još jednom ponavljam jasno i glasno - neću prihvatiti drugog sportskog direktora ili ulogu drugog sportskog direktora."

Navijačima je poručio da iz Stuttgarta sigurno dolazi Benjamin Pavard te da radi sve kako bi osigurao transfere Calluma Hudson-Odoija iz Chelseaja i Lucasa Hernandeza iz Atletica. 

hasan-salihamidzic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti