13. 01. 2019 - 19:12
Hrvatska stigla do rutinske pobjede protiv Japana
907
Shares
Hrvatska stigla do rutinske pobjede protiv Japana

SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Hrvatska stigla do rutinske pobjede protiv Japana

Sport.ba
13. 01. 2019 - 19:12
0
Shares

Hrvatska rukometna reprezentacija očekivano je došla do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu. Nakon slavlja nad Islandom sa 4 gola razlike, ovaj put je stradao Japan i to sa uvjerljivih 35-27.

Izabranici Line Červara odvojili su se već nakon manje od deset minuta igre. Na krilima odličnog Zlatka Horvata te sjajnog Marina Šege na golu, Hrvatska je otišla na +5. Kasnije su 'Kauboji' stigli i do sedam pogodaka prednosti, ali Japanci uspijevaju doći do 18-13 na poluvremenu. Marin Šego je skupio fantastičnih 9 obrana, a u drugom poluvremenu ga je zamijenio još raspoloženiji Ivan Stevanović.

Isti scenarij iz prvog, ponovio se i u drugom dijelu. Odmah na početku na krilima golmanovih obrana i raspoložene kontre preko Horvata, Duvnjak i Štrleka, Hrvatska uspijeva doći do velikih +11. Červar je u igru ubacio i Vrankovića, Mandića i Vidu, a iskazao se David Mandić sa 4 gola i Jakov Vranković sa 2.

Selektor Červar uspio je više-manje sačuvati sve igrače, posebno Luku Cindrića, dok su ostali nositelji igre nešto manje igrali. Obrana je bila solidna, iako ima još mnogo prostora za napredak, a sve što je prošlo šestorku u polju, golmani su odlični poskidali.

Najefikasniji je bio Horvat koji je pogodio 8 puta mrežu iz 9 pokušaja te time zaradio nagradu za igrača utakmice. Luka Stepančić je zabio 5 golova, dok su po pogodak manje upisali još Igor Karačić i Manuel Štrlek. Stevanović je na kraju skupio čak 12 obrana.

Kauboji već sutra igraju sljedeću utakmicu. S početkom od 18 sati igraju protiv nacionalne vrste Makedonije.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti