10. 01. 2019 - 11:12
NOVOSTI IZ SIMINOG HANA Ubiparip i Crnkić dolaze danas,...
907
Shares
NOVOSTI IZ SIMINOG HANA Ubiparip i Crnkić dolaze danas, raskinuti ugovori sa još dvojicom igrača

TUZLA CITY STARTALA S PRIPREMAMA

NOVOSTI IZ SIMINOG HANA Ubiparip i Crnkić dolaze danas, raskinuti ugovori sa još dvojicom igrača

Sport.ba
10. 01. 2019 - 11:12
0
Shares

 

Slobodan Starčević izvršio je jučer prozivku na stadionu u Simin Hanu, čime su i zvanično započele pripreme za proljeće Tuzla Cityja.

Testiranja i ljekarski pregledi bit će izvršeni danas i sutra, a od subote ekipa kreće s treninzima.

Predviđeno je da se vježba na stadionu Tušanj do 23. januara kada ekipa odlazi u Međugorje gdje će se zadržati do kraja prvog mjeseca, potom slijedi kratak povratak u Tuzli i odlazak u Ulcinj na finalni dio priprema i to do 13. februara. Tri dana kasnije odigrat će se zadnja provjera pred duel sa Sarajevom.

U odnosu na jesen na prozivci nisu bili Šećerović i Vukmirović koji su po završetku jesenjeg dijela šampionata potražili nove sredine, kao i nešto ranije Ziljkić, dok na proljeće među Plavima neće biti ni Joco Stokić te Lazar Obradović s kojima su raskinuti ugovori.

Također, opravdano odsutni su bili Ubiparip i Crnkić, koji dolaze danas. Na prozivci je bilo i nekoliko novih imena među kojima je i Trumić koji je stigao iz živiničkog Slavena kao i nekolicina igrača koji će biti na provjeri a s kojima od njih će se potpisati ugovori bit će uskoro poznato.

Tuzla City je trenutno na 10. mjestu sa samo dva boda iznad zone ispadanja, pa joj predstoji grčevita borba za opstanak.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti