10. 01. 2019 - 13:52
PEREZ U NEOČEKIVANIM PROBLEMIMA Realov predsjednik ucijenjen...
907
Shares
PEREZ U NEOČEKIVANIM PROBLEMIMA Realov predsjednik ucijenjen ultimatumom:

RAMOS U GLAVNOJ ULOZI

PEREZ U NEOČEKIVANIM PROBLEMIMA Realov predsjednik ucijenjen ultimatumom: "Ili Mourinho ili ja"

Sport.ba
10. 01. 2019 - 13:52
0
Shares

Real Madrid ne blista, a španski mediji tvrde da Florentino Perez uveliko razmišlja o boljem rješenju nego je to Santiago Solari. Navodno je Jose Mourinho prvi favorit, ali ne ide to baš glatko. Istina, Portugalac nema ništa protiv povratka u Madrid, ali imaju pojedini igrači.

perez-mourinho2

Tamošnji mediji tvrde da je kapiten Sergio Ramos, uz Marcelovu podršku, zaprijetio odlaskom ukoliko se Perez odluči vratiti Moua na klupu. Podsjećamo, Ramos je već sarađivao s Portugalcem od 2010. do 2013., a očito mu taj period nije u lijepom sjećanju.

ramos

"Ili Mourinho ili ja", navodno je kapiten poručio Florentinu Perezu.

perez

Mourinhov i Ramosov odnos, prema pisanju španskih medija, slovi kao izuzetno zamršen. Iako se težilo tome da se interni sukobi zataškaju, španski mediji često su pisali o Mourinhovim i Ramosovim prepirkama. S obzirom na kompliciranu prošlost, Sergio Ramos ne podržava Mourinhov povratak. Razloga je nekoliko.

ramos4

Jose Mourinhu i dalje spočitava nekadašnje srozavanje klupskog ugleda u očima javnosti. Budući da je (bio) sklon ekscesima, Jose Mourinho svojevremeno se ponajviše u negativnom kontekstu - guranje prsta u oko Barcelonina tadašnjeg pomoćnika Tita Vilanove - provlačio kroz španske medije. Time je Realov imidž drastično opadao.

perez-mourinho

Zamjera mu i što se nezahvalno ponio prema klupskoj ikoni Ikeru Casillasu. Uglavnom, ne vjeruje kako je Jose Mourinho revolucionar.

florentino-perez-mourinho

Budući da kao kapiten predstavlja glas svlačionice, Sergio Ramos utječe na mnoge odluke klupske uprave. Svojim utjecajem djelovao je na Lopeteguijev angažman, kao i na Conteovo miniranje. Sada zagovara Solarijev ostanak. Nikako Mourinhov povratak.

solari4

Jose Mourinho u trogodišnjem je mandatu između 2010. i 2013. godine s Real Madridom osvojio špansko prvenstvo (2012.) te španski kup (2011.) i Superkup (2013.). U 178 utakmica zabilježio je 127 pobjeda, 28 remija i 23 poraza (476:171). Šta će od svega biti pokazat će nam vrijeme...

cristiano-ronaldo-418-and-jose-mourinho-missing-fifa-awards-ceremony

(Sport.ba)

Učitaj još novosti