10. 01. 2019 - 10:03
ŠOK IZ VEDRA NEBA: Alvaro Morata se vraća kući
907
Shares
ŠOK IZ VEDRA NEBA: Alvaro Morata se vraća kući

TRANSFER

ŠOK IZ VEDRA NEBA: Alvaro Morata se vraća kući

Sport.ba
10. 01. 2019 - 10:03
0
Shares

I dalje nema raspleta, ali se za Moratu pojavila najbolja solucija. Naime, Atletiko Madrid želi nekadašnjeg polaznika Realove "kantere", spremni su da ga pozajme do kraja sezone, plaćaju njegova ogromna primanja i eventualno otkupe.

To bi signaliziralo vjerovatno odlazak Dijega Košte, ne u januaru, osim ako ga Čelsi ne želi, već na ljeto. Brazilac je nezadovoljan, trenutno se oporavlja poslije operacije, a navodno ima problem sa saigračima.

simeone529738020171206173430

Sari je spreman da pusti Moratu, ali traži da Čelsi obezbijedi zamjenu. Naime, on i dalje insistira na Iguainu, čiji je brat u Londonu, čekajući da menadžer ubjedi Abramoviča da se isplati uložiti 50 miliona eura u igrača koji je prešao tridesetu.

Iguain navija za takav rasplet, ali Milan ga neće pustiti jer ni sam ne može da obezbjedi adekvatnu zamjenu. Oni su probali da ubjede Juventus da im dozvoli da razmjene Iguaina za Moratu, ali navodno, Juve čeka ljeto, postoji mogućnost da Pipita poslije pozajmice ostane među "Bjankonerima" sljedeće godine.

Sve je zapetljano, navodno, Granovskaja je rekla Sariju da ako želi napadača, mnogo bolja opcija je Kalum Vilson iz Bornmauta, ali "Trešnje" traže 60 miliona evua što Čelsi neće platiti.

Morata čeka rasplet, osim Atletika, njega žele Sevilja u koju bi otišao, odbio je Dortmund, a nema validnih informacija o navodnom interesovanju Bajerna i Pari Sen Žermena, kao i Rome, o čemu se pisalo.

skysports-morata-alvaro-morata-4180463

Ovo bi mogao da bude najznačajniji transfer zime u smislu domino efekta, priča se da Juventus recimo želi da na neki način Iguaina mijenja za Andre Silvu koji je na pozajmici iz Milana u Sevilji, ali to zaista djeluje komplikovano, mada iza svega stoji Mendes.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti