10. 01. 2019 - 08:22
GOTOVO JE, STIGLA POTVRDA IZ NAJPOUZDANIJEG IZVORA: U narednih...
907
Shares
GOTOVO JE, STIGLA POTVRDA IZ NAJPOUZDANIJEG IZVORA: U narednih 48 sati ova IGRAČINA će postati novi stanovnik Nou Campa

STIŽE DE JONG IZ AJAXA

GOTOVO JE, STIGLA POTVRDA IZ NAJPOUZDANIJEG IZVORA: U narednih 48 sati ova IGRAČINA će postati novi stanovnik Nou Campa

Sport.ba
10. 01. 2019 - 08:22
0
Shares

Frenkie de Jong je još jedan korak bliže "Nou Campu", a transfer velike Ajaxove nade mogao bi biti ozvaničen u narednih 48 sati. Tako barem tvrdi španski AS, a Katalonci bi holandskom velikanu trebali isplatiti 75 miliona eura za 21-godišnjeg veznjaka.

To ujedno znači da je Barca pobijedila City, PSG i Bayern u utrci za jednim od najvećih svjetskih talenata, igrača kojeg mnogi vide kao nasljednika Inijeste. Očekuje se da mladi Holanđanin ipak ostane u Amsterdamu do ljeta, kada bi i definitivno preselio u Kataloniju.

de-jong

Podsjećamo, nedavno je legendarni Xavi ustvrdio da De Jong i njegov saigrač Matthijs de Ligt imaju "Barcin DNK", te da bi bili odlična pojačanja. Čini se da će DE Jong uskoro postati stanovnik "Nou Campa", a Ajax je odlučan da De Ligta ostavi u Amsterdamu barem do ljeta.

xavi

Oglasio se i cijenjeni novinar Mootaz Chehade putem svog Twitter profila: "Nakon što su doveli štopera Toulousea Todiboa, Frenkie De Jong je idući fudbaler čiji je transfer Barca osigurala za ovo ljeto. Zvanična potvrda se očekuje ove sedmice."

todibo2Inače, isti novinar je u prošlosti među prvim objavio da će Philippe Coutinho postati novi igrač Barcelone, a osim toga, imao je prve i pouzdane informacije o transferima Artura Vidala i Malcoma u Barcu te Lucasa Dignea i Yerryja Mine u Everton.

coutinho

Također, "Mundo Deportivo" na svojoj današnjoj naslovnici donosi vijest da talentovani veznjak Ajaxa više preferira Barcu nego PSG, što je navodno i rekao čelnim ljudima katalonskog giganta.

1

Sada je jedino preostalo da se Barca dogovori s Ajaxom, koji navodno neće praviti probleme za ovaj transfer vrijedan 75 miliona eura. Pomenuti list podsjeća da Munir El Haddadi više nikada neće igrati za Barcu zbog čega Ernesto Valverde nije isključio mogućnost da klub dovede novog napadača već u ovom zimskom prijelaznom roku.

6593c7d55c36fcd74a1a57c124a1a8ee

Osim toga, ovaj list predviđa brojne rotacije u ekipi za večerašnji meč s Levanteom, uz potencijalni debi Jeisona Murilla. Valverde je odlučio da za ovaj meč poštedi Messija, Luisa Suareza, Rakitića, Piquea i Albu.

de-jong

frenkie-de-jong-ajax

frenkie-de-jong-3

de-jong1

de-jong1

frenkie-de-jong

dejong-deligt

(Sport.ba)

Učitaj još novosti