09. 01. 2019 - 13:45
Prosinečki pojačava reprezentaciju i rješava problem stopera!...
907
Shares
Prosinečki pojačava reprezentaciju i rješava problem stopera!

NOVI IGRAČ U REPREZENTACIJI BiH?

Prosinečki pojačava reprezentaciju i rješava problem stopera! "Sređujem papire, vidjet ćemo..."

Sport.ba
09. 01. 2019 - 13:45
0
Shares

Fudbaler zagrebačkog Dinama Emir Dilaver, mogao bi biti pojačanje za reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Dilaver, koji je od dolaska u Zagreb postao stub odbrane “Modrih”, u razgovoru za “Sportske novosti” otkrio je da je pokrenuo proceduru promjene sportskog državljanstva te da bi uskoro mogao zaigrati za “Zmajeve”.

dilaver-1

“Nešto se radi, papire ganjam tako bih rekao. Moglo bi se nešto dogoditi, vidjet ćemo”, najavio je Dilaver u razgovoru za “Sportske novosti”.

Dilaver je odrastao u Austriji gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru, a bio je i omladinski reprezentativac te države. Ipak, jasno je da mu je sada BiH izbor i da Robert Prosinečki namjerava pojačati tim.

emir-dilaver

“Sportske novosti” opisuju ga kao vođu Dinamove ekipe te igrača čiji je karakter obilježio uspješnu “Modru” jesen. U Dinamo ga je doveo Nenad Bjelica, koji ga je trenirao u bečkoj Austriji te Lechu.

dilaver3

Dilaver se osvrnuo i na Dinamovo proljeće u Evropi. U šesnaestini finala čeka ih duel sa Viktorijom Plzen.

“Vrlo dobro znam Viktoriju, gledao sam je u prvenstvu lani, a gledao sam i u Ligi prvaka utakmicu sa Romom. Mogu reći da je Viktorija vrlo dobra ekipa. Ne poznajem igrače, pogotovo ne lično, ali imaju timsku kvalitetu. Ne griješe puno, imaju dobre individualce. Treba se dobro pripremiti, imamo respekt prema njima, ali imaju ga i oni prema nama. Spremni smo na sve, pogotovo na to da prođemo dalje”, rekao je.

dilaver2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti