28. 12. 2018 - 18:57
Rafa izazvao euforiju u Srbiju OVOM IZJAVOM: Ne pada mi na...
907
Shares
Rafa izazvao euforiju u Srbiju OVOM IZJAVOM: Ne pada mi na pamet...

PRIORITET ZDRAVLJE

Rafa izazvao euforiju u Srbiju OVOM IZJAVOM: Ne pada mi na pamet...

28. 12. 2018 - 18:57
0
Shares

Poraz protiv Kevina Andersona na posljednjem egzibicionom turniru u teniskom 2018, Mubadala Svjetskom teniskom šampionatu u Abu Dabiju za Rafaela Nadala, povratnika na tenisku turneju poslije neugodnih povreda koje su ga spriječile da učestvuje na nekim od njegovih omiljenih turnira prošle godine (Pariski masters, Majami, Indijan Vels, Akapulko...) po sopstvenom iskazu - predstavlja dobar znak.

nadal

Znak da će biti spreman za najveće izazove tokom predstojeće sezone – koja bi za njega trebala da počne već u Brizbejnu – i još važnije, na Australian Openu u Melburnu.

Ipak, da sve nije idealno u „kampu Nadal“ svjedoče oprezne izjave predstavnicima medija po pitanju njegovog trenutnog zdravstvenog stanja, što upućuje na zaključak da će „bik iz Manakora“ biti veoma uviđajan prvenstveno prema svom zdravstvenom stanju u ovoj sezoni – pa onda svemu ostalom.

nadal

Na pitanje izvještača Telegrafa – da li će za njega 2019. usljed njegovog aktuelnog fizičkog stanja i „rasporeda snaga“ na vrhu biti izuzetno duga i izazovna kako bi ostvario cilj povratka na prvo mjesto ATP rang-liste, Nadal je rekao:

- Moj cilj za 2019. nije da budem broj jedan. Meni je najvažnije da budem zdrav, odigram turnire koji su mi od posebnog značaja – i u tom smislu se perspektiva za narednu sezonu ne razlikuje pretjerano od onih posljednjih.

nadal

- Tokom proteklih nekoliko godina, dolazio sam do prvog mjesta i potom ga gubio, a glavni preduslov za to, iz mog ugla, je moje fizičko stanje. U tom smislu, vodiću računa o tome da, prije svega, budem spreman za nivo tenisa koji želim da igram i koji će mi dati dobar osjećaj na terenu, a sve ostalo može biti samo dobar ishod takvog stanja - napominje za Telegraf Rafael Nadal.

Ako se iz ovoga mogu izvući bilo kakvi zaključci, oni mogu biti da se sam Nadal neće fokusirati na to da se pošto-poto i što prije vrati na prvo mjesto ATP rang-liste naredne sezone, ali da će trenutno drugoplasirani španski as nikako ne može otpisivati u bilo kom trenutku njenog trajanja, pogotovo od početka sezone na šljaci. Uslovno rečeno – povoljne vijesti za Novaka, naročito u prvom dijelu 2019.

nadal

djokovic

nadal

novak-djokovic

nadal

djokovic

Učitaj još novosti