27. 12. 2018 - 19:53
SJAJAN KRAJ GODINE U UFC-u: Veliki povratak Jonesa i...
907
Shares
SJAJAN KRAJ GODINE U UFC-u: Veliki povratak Jonesa i superborba dvije borkinje

UFC

SJAJAN KRAJ GODINE U UFC-u: Veliki povratak Jonesa i superborba dvije borkinje

Sport.ba
27. 12. 2018 - 19:53
0
Shares

U ranojutarnjim satima nedjelje, u samom smiraju 2018. godine, UFC nam je pripremio pravu poslasticu - dvije borbe za pojas UFC prvaka. U glavnoj borbi vidjet ćemo novi povratak Jona Jonesa u oktogon, a njegov suparnik bit će Šveđanin Alexander Gustafsson "Malj".

U sunaslovnoj borbi večeri vidjet ćemo meč za titulu prvakinje u perolakoj kategoriji između vlasnice titule Cris Cyborg i izazivačice Amande Nunes, prvakinje u bantamu.

Jones traži novo iskupljenje, "Malj" u najvećoj borbi svoje karijere
Nakon gotovo godine i pol dana Jones se vraća u oktogon poslije treće uzastopne suspenzije zbog pada na doping testu. "Bones" je u posljednje tri borbe slavio i osvajao odnosno branio naslov prvaka, ali mu je svaki put pojas oduzet zbog pronalaska zabranjenih supstanci u krvi. Dva je puta slavio protiv Daniela Cormiera, te jednom protiv Ovincea Saint Preuxa.

Mnogi se već šale na njegov račun da će ponovno pasti na doping kontroli nakon nove pobjede, ali Jones ponovno uvjerava da se to ovoga puta neće dogoditi. Meč je mogao biti i otkazan da je njegov suparnik Gustafsson tako htio, jer je u posljednjem testiranju u tragovima pronađena zabranjena supstanca, zbog čega je država Nevada oduzela borilačku licencu Jonesu.

Država Kalifornija je uskočila i rekla da će dopustiti Jonesu da se borbi, ako stručnjaci zaključe da tragovi zabranjene supstance nisu dovoljni da poboljšaju njegovu izvedbu u oktogonu. Na kraju je ustanovljeno da su to tragovi supstance još od testiranja u 2017. godini, a količina je toliko mala da ju se ne može ni unijeti u organizam. Gustafsson nije želio otkazati meč, te je pristao da isti prebaci u Inglewood.

jon-jones

Bit će to revanš jedne od najboljih borbi u poluteškoj kategoriji u povijesti UFC-ove organizacije. Njih dvojica su se susreli u rujnu 2013. godine i tada je Jones slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Šveđanin je najavio da neće imati poštovanja prema Jonesu ovoga puta i da očekuje pobjedu u najvećem meču njegove karijere. Jones je prema mišljenju stručnjaka veliki favorit u ovom meču.


U sunaslovnoj borbi večeri vidjet ćemo dvije Brazilke, iako je vlasnica pojasa u perolakoj kategoriji Cris Cyborg već puno puta rekla da se ne želi s Brazilkom boriti za naslov prvakinje. No, Amanda Nunes ju je prozvala i sada imamo vjerojatno najveći ženski okršaj u povijesti organizacije.

Nunes je prvakinja u bantamu i neporažena je u posljednjih sedam mečeva. Posljednji poraz dogodio joj se prije četiri godine, kada je bolja bila Cat Zingano. S druge strane bit će strah i trepet u ženskoj konkurenciji, Cris Cyborg, neporažena već punih 13 i pol godina! Cyborg je doživjela jedini službeni poraz na startu svoje karijere, a nakon toga je nanizala 20 pobjeda i ubilježila jedan "no contest".

Cyborg je u UFC-u dvije i pol godine, te je u tom periodu upisala pet pobjeda i dvije obrane naslova. Jedino je Holly Holm izdržala svih pet rundi protiv prvakinje, ali je na bodove uvjerljivo poražena.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti