26. 12. 2018 - 13:28
OVO NE SMIJETE PROPUSTITI! UFC objavio PET NAJBOLJIH nokauta u...
907
Shares
OVO NE SMIJETE PROPUSTITI! UFC objavio PET NAJBOLJIH nokauta u historiji organizacije

UFC

OVO NE SMIJETE PROPUSTITI! UFC objavio PET NAJBOLJIH nokauta u historiji organizacije

Sport.ba
26. 12. 2018 - 13:28
0
Shares

U završnici godine u kojoj je MMA organizacija UFC proslavila 25. rođendan objavljen je video u kojem je najpoznatija borilačka organizacija izabrala pet najboljih nokauta u historiji svojih evenata. Riječ je o nokautima koji su istovremeno lijepi i atraktivni, ali i ružni za vidjeti.

Na petom mjestu nalazi se nokaut Edsona Barboze protiv Terryja Etima, koji se dogodio nakon savršeno odrađenog kružnog udarca nogom. Etim je u sekundi zaspao i priči je bio kraj.

2

Na četvrtom mjestu smjestio se legendarni Anderson Silva, koji je prednjim udarcem nogom nokautirao Vitora Belforta. Bio je to uistinu jedan čudesni, nepredvidljivi udarac Andersona Silve, zbog kojih je postao megazvijezda u svijetu slobodne borbe.

3

Na trećem mjestu smjestio se nokaut Francisa Ngannoua protiv Alistaira Overeema. Po mnogima je ovo najbolji nokaut u historiji organizacije, no za UFC je, s obzirom da nije riječ o borbi za naslov prvaka, tek treći najbolji.

Ngannou je udarcem "iz pakla" zahvatio Overeemovu bradu, a sve je izgledalo kao na filmu. Čišći nokaut od ovog teško da smo mogli zamisliti.

4

Na drugom mjestu nalazi se nokaut Chrisa Weidmana, kojim je slavio protiv Andersona Silve i oduzeo mu pojas UFC prvaka u srednjoj kategoriji. Silva se, kao što to često zna raditi, opustio u oktogonu, što je Weidman prepoznao i nasrnuo na njega. Jedan kroše je pogodio bradu Brazilca i poslao ga na tlo.

5

UFC je na prvo mjesto smjestio nokaut Conora McGregora protiv Josea Alda u borbi za naslov prvaka u perolakoj kategoriji. Dogodilo se to nakon samo 12 sekundi borbe, kada je McGregor preduhitrio Alda i ljevicom ga poslao na tlo i potom dovršio s dva udarca šakom.

6

(Sport.ba)

Učitaj još novosti