26. 12. 2018 - 12:22
HISTORIJSKA UTAKMICA: Hoće li jedan brat PRESUDITI drugom i...
907
Shares
HISTORIJSKA UTAKMICA: Hoće li jedan brat PRESUDITI drugom i ostaviti ga bez posla?

SERIE A

HISTORIJSKA UTAKMICA: Hoće li jedan brat PRESUDITI drugom i ostaviti ga bez posla?

Sport.ba
26. 12. 2018 - 12:22
0
Shares

Krajem devedesetih i početkom novog stoljeća bili su pakleni napadači koji su trpali mreže u Serie A. Danas su obojica treneri.

Filippo i Simone u srijedu će prvi put igrati jedan protiv drugog kao treneri. Bologna, koju predvodi Pippo, dočekat će Simoneov Lazio u 18. kolu Serie A.

pippo-inzaghi-simone-inzaghi-dino-zoff

"Bit će to čudna utakmica, s velikim emocijama, posebno za članove naše porodice koji nas vole obojicu. Bit će dobar osjećaj igrati protiv brata, ali neugodan za porodicu, posebno za djecu koja će biti na stadionu", izjavio je Pippo Inzaghi.

Bologna se trenutno nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu, s 13 bodova. Ne zna za pobjedu u ligi punih 10 utakmica pa se može reći da je četvrtoplasirani Lazio favorit.

Lazio igra odlično. U prošlom su kolu pobijedili Cagliari 3:1, ali Simone smatra da ga čeka jako težak posao protiv starijeg brata.

inzaghi-pippo-simone

"Čestitali smo si Božić telefonski. Kao nogometaši igrali smo jedan protiv drugog, ali ovo je drukčije. Znam što očekivati od utakmice. Moj brat zna kako uvesti njihov brod u sigurnu luku, da se ne bore za opstanak. Ne brinem za njega", poručio je mlađi Inzaghi.

simone-inzaghi

Pippo Inzaghi bio je poznatiji i bolji igrač od Simonea. S Juventusom i Milanom tri puta je bio prvak Italije, a s milanskim klubom ima i dvije Lige prvaka.

inzaghi2

U dresu reprezentacije Italije 2006. osvojio je naslov prvaka svijeta, 1997. bio je najbolji strijelac i igrač Serie A, a deset godina kasnije zbog dva gola u finalu protiv Liverpoola dobio je nagradu za najboljeg igrača finala Lige prvaka.

filippo-inzaghi

Simone je imao ipak slabiju karijeru, no bio je odličan igrač i sjajan napadač. S Lazijem je osvojio naslov prvaka Italije 1999., a iste je godine uzeo i Superkup Europe. U utakmici Lige prvaka protiv Marseillea 2000. zabio je četiri gola, što je do tada u elitnom natjecanju uspjelo samo Marcu van Bastenu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti