25. 12. 2018 - 18:30
Najiščekivaniji sportski dokumentarac dobio novi datum: To će...
907
Shares
Najiščekivaniji sportski dokumentarac dobio novi datum: To će biti nemoguća misija!

THE LAST DANCE

Najiščekivaniji sportski dokumentarac dobio novi datum: To će biti nemoguća misija!

Sport.ba
25. 12. 2018 - 18:30
0
Shares

Američki sportski kanal ESPN radi na vjerovatno najvećem sportskom dokumentarnom filmu ikad snimljenom pod nazivom "The Last Dance". Riječ je o dokumentarnom filmu u 10 nastavaka o Chicago Bullsima Michaela Jordana u devedesetim godinama prošlog stoljeća, jednoj o najvećih sportskih dinastija u historiji.

Vijest nije nova, objavljena je još sredinom godine, ali novi je datum kada će serija ugledati svjetlo dana. Prvobitno je bilo najavljeno da će krenuti u 2019. godini, no NBA on ESPN objavio je vijest da će prvi od 10 dokumentaraca krenuti početkom 2020. godine.

U njemu ćemo vidjeti mnoge dosad neviđene snimke iz vremena kada su NBA ligom vladali Bullsi Michaela Jordana. ESPN je tijekom posljednje sezone u kojoj je Jordan osvojio prsten prvaka imao prava na ekskluzivne snimke, te je vrijedno svih godina sakupljao snimke koje će u 10-satnom dokumentarcu zorno prikazati kroz što su sve prolazili, kako su živili i što ih je motiviralo da budu / postanu najbolja NBA ekipa svih vremena.

Michael Jordan bit će samo jedan od mnogih koji će govoriti o tim vremenima, a tu su i Scottie Pippen, Dennis Rodman, Steve Kerr, te legendarni trener Phil Jackson.

U međuvremenu pogledajte jednominutni "trailer" koji će iščekivanje 2020. godine učiniti nemogućom misijom.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti