16. 12. 2018 - 09:46
PRVI SE BUNIO PROTIV KOVAČA, A SADA IMA ŽELJU DA OSTANE: Jedan...
907
Shares
PRVI SE BUNIO PROTIV KOVAČA, A SADA IMA ŽELJU DA OSTANE: Jedan od najboljih igrača Bayerna ne ide nigdje

BUNDESLIGA

PRVI SE BUNIO PROTIV KOVAČA, A SADA IMA ŽELJU DA OSTANE: Jedan od najboljih igrača Bayerna ne ide nigdje

Sport.ba
16. 12. 2018 - 09:46
0
Shares

OČEKIVANO je Bayern München pobijedio fenjeraša Hannovera s 4:0 u subotu čime su stigli do četvrte pobjede u zadnjih pet utakmica, ali više od same pobjede u Hannoveru Kovača će veseliti pristup i igra njegovih igrača. Bilo je to najboljih 90 minuta minhenskog kluba.

Neočekivano, u prvom sastavu protiv Hannovera našao se i Mats Hummels. Reprezentativac Njemačke u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je samo osam utakmica u Bundesligi i četiri u Ligi prvaka, a bio je jedan od glavnih pobunjenika protiv Nike Kovača i njegovih čestih rotacija.

Njemački Kicker bio je najglasniji s napisima o tome da Hummels želi napustiti klub već u januaru, ali je nakon pobjede protiv Hannovera u 15. kolu Bundeslige sportski direktor i desna ruka hrvatskom treneru Hasan Salihamidžić odbacio navode o prodaji ovog stopera.


"Mats je naš igrač, reprezentativac je Njemačke i nema nikakvog razloga da napusti tim. Odbacujem sve navode da će otići ovog januara", kratko je komentirao Salihamidžić za njemačke medije.

Podsjetimo, Nijemci su pisali o navodnoj ljutnji Hummelsa, Wagnera i Jamesa Rodrigueza na Niku Kovača zbog mizernih minutaža i marginalnih odluka, ali čini se da sve polako dolazi na svoje u Bayernu povratkom očekivanih rezultata.

(Sport.ba)

 

 

Učitaj još novosti