16. 12. 2018 - 08:54
HRVATSKI REPREZENTATIVAC OPLEO PO TRENERU: Da li bi mogao zbog...
907
Shares
HRVATSKI REPREZENTATIVAC OPLEO PO TRENERU: Da li bi mogao zbog ovoga biti TEŽE sankcionisan?

BUNDESLIGA

HRVATSKI REPREZENTATIVAC OPLEO PO TRENERU: Da li bi mogao zbog ovoga biti TEŽE sankcionisan?

Sport.ba
16. 12. 2018 - 08:54
0
Shares

Nije se Andrej Kramarić uspio izjednačiti s Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem kao jedinim igračima koji su postigli najmanje jedan gol u deset uzastopnih utakmicama u kojima su igrali bez obzira o kojem se takmičenju radi. Ostao je hrvatski napadač na brojci 9, a serija je zaustavljena na današnjoj utakmici Hoffenheima protiv Borussije iz Monchengladbacha.

Kramarić je, doduše, danas postigao gol u prvom poluvremenu, ali on je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije. Ali, nije hrvatski reprezentativac ni dobio potpunu priliku da ispiše historiju jer ga je trener Julian Nagelsmann rano, već u 63. minuti izvadio iz igre. Ta odluka je naljutila Kramarića.

julian-nagelsmann-2

„Ostvariti takvu seriju i stajati uz bok igračima poput Lionela Messija i Cristiana Ronalda koji su gotovo vanzemaljci, bila je jedinstvena prilika u životu. Da sam imao i slomljenu nogu, na terenu bih čekao šansu da zabijem gol“, prenosi Kicker Kramarićeve riječi.

Hrvatski nogometaš je njemačkim novinarima rekao i kako mu se trener ispričao i svoju odluku obrazložio činjenicom da nije znao da je Kramarić u takvoj seriji.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti