13. 12. 2018 - 12:36
ZLATAN ODABRAO IDEALNI TIM, MNOGI IZNENAĐENI: Dragi Ibra, pa...
907
Shares
ZLATAN ODABRAO IDEALNI TIM, MNOGI IZNENAĐENI: Dragi Ibra, pa ko ti je to u napadu?!

BEZ CRISTIJANA RONALDA

ZLATAN ODABRAO IDEALNI TIM, MNOGI IZNENAĐENI: Dragi Ibra, pa ko ti je to u napadu?!

Sport.ba
13. 12. 2018 - 12:36
0
Shares

Od nekih ljudi znaš šta tačno očekivati. Od nekih ne, ali znaš da će biti zanimljivo. Jedan od ovih potonjih je svakako Zlatan Ibrahimović, napadač vanserijskog talenta koji, nakon duge i plodonosne karijere, kruh zarađuje preko ocena - u LA Galaxyu.

Švedski internacionalac bh. korijena uspio je gdjegod da se pojavio. Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United - niko nije bio imun na Ibrakadabru.

ibra1

Strijleac više od 440 golova u klupskoj karijeri tvrdi da je tajna njegovog uspjeha u tome što dolazi s 'drugog planeta':

ibrahimovic45

"Došao sam sa svog planeta, s nečim što niko dosad nije vidio. Ja sam čovjek iz područja za koje drugi misle da je geto. Gledali su me drugačije, nisu me prihvatali, ali ja sam imao nešto posebno i to sam slijedio. Došao sam sa svog planeta - s planeta Zlatan!", poručio je nedavno 37-godišnjak.

No, osim briljantnih predstava, karijera nesuđenog bh. reprezentativca imala je i teške trenutke. Posebno se ističe ozljeda koljena koju je pretrpio dok je igrao za crvene vragove 2017. godine:

zlatan-ibrahimovic-1

"Kad se to dogodilo nisam shvaćao kroz što prolazim, nikad prije nisam imao ozbiljnu ozljedu. Ja sam kao Superman - ne možeš me slomiti, niko me ne povrjeđuje. Samo Zlatan može ozlijediti Zlatana", u svom je stilu objasnio Ibrahimović.

lionel-messi-zlatan-ibrahimovic

Sada je bivši švedski reprezentativac sastavio svoj idealni tim, a u njemu se nalazi čak šest igrača koji su kroz svoju karijeru nosili dres Blaugrane. Pored Šveđanina, tu su još Thuram, Maxwell, Xavi, Ronaldinho i Messi.

1

Treba istaći i to da je na klupi za rezervne igrače Zlatanovog tima još jedan bivši član Barçe, a to je Iniesta. Zanimljivo da mjesta nije bilo za Cristijana Ronalda...

buff

ThuramGoal_468x293

thiagosilva

nesta

maxwell

xavi-cropped-c5u0lwejrfmx1wnj5zzp600x0

vieira-wenger

nedved-i-ibrahimovic1

messi6

ibra3

ronaldinho-barcelona

(Sport.ba)

 

 

Učitaj još novosti