13. 12. 2018 - 08:08
TRAGIČAR VEČERI: Ronaldo je sinoć promašio pet zicera, a ono...
907
Shares
TRAGIČAR VEČERI: Ronaldo je sinoć promašio pet zicera, a ono šta je uradio saigraču prepričavat će se dugo

LIGA PRVAKA

TRAGIČAR VEČERI: Ronaldo je sinoć promašio pet zicera, a ono šta je uradio saigraču prepričavat će se dugo

Sport.ba
13. 12. 2018 - 08:08
0
Shares

Zaleđeni teren Young Boysa s umjetnom travom na temperaturi ispod ništice, protivnik izvan njegovog kvalitetnog ranga i sveukupno očajni Juventus iznjedrili su zajedno tragičara utakmice, Cristiana Ronalda.

ronaldo24

Peterostruki osvajač Zlatne lopte u Bernu je promašio pet čistih šansi, od čega tri pri rezultatu 0:0, a Juventus je poražen od posljednje momčadi skupine 2:1 u velikoj večeri francuskog veterana Guillaumea Hoaraua.

ronaldo4

O OVOME BRUJI CIJELA ITALIJA: Allegri pobjesnio i odmah zamijenio Pjanića, a Miretova reakcija nakon toga je priča za sebe

ronaldo3

Krivac za poraz nedvojbeno je Ronaldo koji je, osim promašenih pet zicera, krivac i za poništeni gol Paula Dybale s kojim bi se "Stara dama" spasila poraza.

ronaldo

Opalio je Dybala u 93. minuti s dvadesetak metara, a Ronaldo je, namjerno ili ne, na nevjerovatan način zasmetao golmanu Wolflija pa je njemački sudac Stieler opravdano poništio prekrasan gol Juventusove desetke. Uz to, bio je i u nedozvoljenoj poziciji.

Portugalac, valjda željan da i on zabije taj gol na silu, skočio je na udarac Dybale i tako mu "ukrao" gol, a klubu bijeg od poraza. Napravio je to tačno u vidokrugu švicarskog golmana i pritom utjecao na završnicu akcije.

cristiano-ronaldo-3

Za Ronalda je ovo jedna od najgorih utakmica u karijeri i rijetko kad je bio ovoliko dekoncentriran, indisponiran i tehnički užasan. Ironije radi, asistirao je Paulu Dybali za konačan rezultat, no taj počasni gol ionako je samo majstorija Argentinca.

ronaldo-dybal

Portugalac je igrao u tandemu s nevidljivim kapetanom Marijom Mandžukićem koji je jako malo sudjelovao u igri, a izostala je i njegova energična igra u oba pravca što je dovelo do sveukupno loše Juventusove napadačke izvedbe.

cristiano-ronaldo-mario-mandzukic

Na kraju utakmice je Ronaldo, revoltiran lošom igrom, ironično dobacio kamermanu: "Šta je, baš me volite snimati?"

ronaldoIpak, užasna večer Portugalca neće skupo koštati Juventus koji je i unatoč porazu osvojio skupinu ispred Manchester Uniteda. Po pitanju Ronalda, jesenja kampanja u Ligi prvaka bila je uistinu šarena. Počeo je crvenim kartonom kod Valencije zbog čega je propustio Young Boyse u Torinu.

Potom je kod Manchester Uniteda "skuhao" pobjedonosni gol, a svom je bivšem klubu lijepo zabio u Torinu. U utakmici koja je Juventusu donijela prolaz u petom kolu asistirao je Mariju Mandžukiću za pobjedu, da bi sve zapečatio slabim izdanjem u Bernu.

united-mata-pogba

Juventus ga je Real Madridu platio 100 miliona eura iz jednog jedinog razloga - da im donese Ligu prvaka. Ronaldo zna i sam da će u proljeće morati dodatno podići razinu igara kako bi se torinski sastav približio tim ambicijama.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti