12. 12. 2018 - 11:04
ODUŠEVLJENI KLOPP: "Da sam znao da je toliko dobar, platio bih...
907
Shares
ODUŠEVLJENI KLOPP:

SPASIO LIVERPOOL OD ISPADANJA

ODUŠEVLJENI KLOPP: "Da sam znao da je toliko dobar, platio bih dvostruko više za njega!"

Sport.ba
12. 12. 2018 - 11:04
0
Shares

Alisson je čudesnom obranom donio Liverpool plasman u osminu finala, a Klopp u nevjerici ističe: "Obrana sezone! Nikad nisam vidio nešto slično"

Kritikovan je Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp ovo ljeto zbog sumanute potrošnje, ali nakon što su redsi na dramatičan način izborili osminu finala Lige prvaka pobjedom 1:0 nad Napolijem, Nijemac je slavodobitno mogao reći - evo vam sad na!

alisson2

Jer, prolazak dalje Liverpoolu je donijelo jedno od tih ljetošnjih pojačanja, brazilski golman Alisson čiji je dolazak iz Rome plaćen vrtoglavih 72.5 miliona eura što je, do Chelseajeve kupovine Kepe, bio svjetski rekord za golmana.

alisson

Alisson je nevjerojatno obranio udarac Milika u samoj završnici susreta, spriječio izjednačenje koje bi značilo Liverpoolov pad na treću poziciju i finalist prošlosezonske Lige prvaka nastavio bi evropski put u Evropskoj ligi.

"Bila je to obrana sezone! Nemam pojma kako je uspio to skinuti! Hvala Bogu što ga imamo...", poručio je nakon utakmice Klopp i onda dodao:

"Da sam znao da je toliko dobar, platio bih dvostruko više za njega!"

klopp

Alisson je primio manje pogodaka u Premier ligi od svih svojih kolega iz klubova rivala, samo šest u 16 nastupa, a čak 10 puta (također najbolji) je sačuvao mrežu čistom. A sad se ukazao i u Ligi prvaka i donio Liverpoolu osminu finala.

klopp1

"Mislim da nitko nije očekivao obranu u toj situaciji. To je pogodak, zar ne? Jednostavno nemam riječi, spasio nas je. Iako, nije to samo ta jedna obrana, puno je stvari odradio. A sve mirno i staloženo. Ali obrana... Nikad nisam vidio ništa slično!"

klopp22

Sad je pred Liverpoolom iščekivanje da vidi koga će na žrijebu 17. decembra dobiti u osmini finala, ali Klopp se kuglicama ne zamara.

"Do maloprije nisam uopće bio siguran da ćemo biti u žrijebu. Baš me briga koga ćemo izvući!", zaključio je njemački strateg čiju ekipu u nedjelju čeka novi veliki izazov - stari rival Manchester United na Anfieldu.

alisson

(Sport.ba)

Učitaj još novosti