09. 12. 2018 - 14:14
EMERYJEVA ČVRSTA RUKA Arsenal prelomio, svega im dosta,...
907
Shares
EMERYJEVA ČVRSTA RUKA Arsenal prelomio, svega im dosta, najplaćeniji ODLAZI, a stiže SJAJNI HRVAT

OZIL NA UDARU KRITIKA I NA METI INTERA

EMERYJEVA ČVRSTA RUKA Arsenal prelomio, svega im dosta, najplaćeniji ODLAZI, a stiže SJAJNI HRVAT

Sport.ba
09. 12. 2018 - 14:14
0
Shares

Arsenal je već 21 meč bez porazas i najveće zasluge pripadaju Unai Emeryju. Ipak, nije se sve činilo idealnim, jer je u prva dva susreta poražen od Cityja i Chelseaja. Međutim, od tada Topnici ne znaju kako je izgubiti meč, a jučer su dobili Huddersfield pogotkom Lucasa Torreire u samom finišu. Tačnije, zahvaljujući pravoj majstoriji mladog Urugvajca.

Međutim, u posljednje vrijeme ni na klupi nema Mesuta Ozila. Nijemac se odjednom izgubio, navodno je povreda u pitanju, ali nisu baš svi fanovi Arsenala uvjereni u to. Emery se pokazao kao stručnjak čvrste ruke i shvatio je da tim itekako može i bez bivšeg njemačkog reprezentativca. Bivši strateg Valencije i PSG-a uvidio je također da Ozilova borbenost i voljni momenat često nisu na nivou kakav priželjkuje.

unai-emery-arsenal

Zvanično, Nijemac je povrijeđen, ali i da nije, sjedio bi na klupi, pogotovo u derbi mečevima. Kažu da je njegovo strpljenje pri kraju, uz to, velika primanja koja ima sprječavaju ga da nađe klub.

Arsenal je spreman da ga proda za oko 30 miliona eura, ili čak manje, već u januaru, čak bi pristali i na posudbu s pravom otkupa, ako neko može da plati ogromna primanja plejmejkera. Naime, Ozil je potpisao novi ugovor koji je oko 17 miliona eura, to ne može da dobije nigdje. Sasvim je jasno.

ozilbellerin

Zainteresovan je Inter, Spalletti vjeruje da bi Ozilova kreativnost mnogo značila timu, čeka se navodno samo reakcija čelnika Nerazzurra. Jasno, Ozil bi morao se odreči velike plate, a Inter bi vjerovatno ponudio nekog igrača, moguće i Perišića u razmjenu, no, za sada je to na jako dugom štapu.

lucianospalletti-cropped-1li0avfwcn81z1x71hwlvydpj7

U Arsenalu su razočarani Ozilovim ponašanjem i bezvoljnošću na treninzima, Emery je jasan, on neće popustiti, a to što je Ozil s klincima učestvovao u zabavi u klubu i uzimanju nitrius oksida, odnosno "gasa za smijanje" koji nije nelegalan, je dodatno razočaralo španskog trenera.

ozil4

On smatra da Ozil treba biti uzor, a ne da se ponaša kao 20-godišnjaci u klubu. I dalje, postoji nada da bi neki od turskih klubova mogao da kupi Ozila, čak uz asistenciju Erdogana, ali priče o odlasku u domovinu svojih predaka, su utihnule tokom ljeta...

arsenal-lacazzette

Postoji i opcija da prilikom odlaska, Arsenal isplati odštetu Ozilu, kako bi sačuvao novac namijenjen za njegovu platu, ali posljednju riječ imaće Nijemac... Do tada, Topnicima ide odlično u prvenstvu i Ligi Evrope, te se nadaju da će konačno izboriti plasman u Ligu prvaka.

ozil3ozil3

ozil2

ozil1

sanchez-ramsey-ozil-walcott

ozil5

ozil2

ozil-2

ozil

ozil1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti