09. 12. 2018 - 11:51
RAZOTKRIVEN PLAN: Cristiano će nakon dvije godine otići iz...
907
Shares
RAZOTKRIVEN PLAN: Cristiano će nakon dvije godine otići iz Juventusa i karijeru nastaviti s velikim rivalom iz Barce

ŽELI GA BECKHAM

RAZOTKRIVEN PLAN: Cristiano će nakon dvije godine otići iz Juventusa i karijeru nastaviti s velikim rivalom iz Barce

Sport.ba
09. 12. 2018 - 11:51
0
Shares

David Beckham osnovao je klub preko bare, pokrenuo Inter Miami koji bi trebao debitirati u MLS-u 2020. godine. A da budu spremni za debi na velikoj sceni, legendarni engleski nogometaš namjerava ih pojačati. I to ni manje ni više nego - ponajboljim igračem planete!

beckham

Iako je Beckham karijeru službeno završio u PSG-u, posljednje ozbiljne nogometne korake napravio je u SAD-u, a u MLS ligi će uskoro preuzeti novu ulogu, onu vlasnika kluba. Naime, poznato je da je Beckham vlasnik nogometne franšize u Miamiju koja će se u MLS uključiti 2020. godine, a engleski nogometaš planira dovesti velike zvijezde.

pique23

Danas je španski nogometni tabloid Don Balon objavio koje su tri Beckhamove želje: najveća je Cristiano Ronaldo, a osim velikog Portugalca Beckham bi u Miamiju želio vidjeti i Gerarda Piquea te Carlosa Baccu. Odličan trojac, rekli bismo.

carlos-bacca

Sam Portugalac je već najavio kako ne bi imao ništa protiv da karijeru zaključi u SAD-u. Juventusovoj zvijezdi se sviđa ideja da osjeti čari Amerike, još više šuštavi zvuk zelembaća. Takav scenarij posve je realan, postoje čvrsti temelji.

Popularnost nogometa i MLS lige u SAD-u gotovo eksponencijalno rastu u svakom pogledu. MLS liga prošle je sezone s prosjekom od 22.133 gledatelja po utakmici treći timski sport u SAD-u po posjetu stadionima. Samo su utakmice profesionalog američkog nogometa (NFL) i bejzbola (MLB) posjećenije.

beckham

S ukupno 8.270.187 gledatelja u prošloj sezoni MLS je peta najposjećenija liga na svijetu. Očekuje se da će ove sezone ukupna cifra biti dosta veća. Kako god, posjet stadionima i televizijska gledanost nogometa rastu iz godine u godinu, nogomet je u SAD-u probio stare barijere i predrasude, ukorijenio se i marketinški postaje sve isplativiji.

juve-mandzukic-ronaldo

Statistički podaci govore da je nogomet već godinama sport s kojim se na amaterskoj razini bavi najviše mladih u SAD-u. Iz tog podatka lako je sve dalje iščitati. Ekspanzija je golema, a bit će još veća. SAD je zajedno s Meksikom i Kanadom dobio organizaciju Svjetskog prvenstva 2026. Većina utakmica igrat će se u gradovima SAD-a, pa će to biti zapravo američki Mundijal.

mls-united-united-fc-soccer-jpg-t1170

Nesumnjivo je da će organizacija SP-a dati dodatni zamah cijeloj priči. Upravo je to i razlog zbog kojeg se SAD kandidirao za domaćina natjecanja. Amerikanci ništa ne rade napamet i bez dugoročne vizije. Sjetimo se samo SP-a 1990., koje je još uvijek najposjećnije u historiji, te je u bitnom utjecalo na porast popularnosti nogometa i razvoj profesionalne lige.

toronto-mls

Domaćinstvo SP-a znači još veće ulaganje na svim razinama. Već su pokrenute brojne marketinško-medijske akcije daljnje popularizacije nogometa. U SAD-u se već nekoliko godina organiziraju velike ljetne turneje najvećih evropskih klubova, stadioni su odlično popunjeni, mahom rasprodani, nerijetko je da prijateljske utakmice gleda i po stotinu hiljada gledatelja.

mls-england-english-lampard-gerrard-cole-3421078

Prošlogodišnji okršaj Reala i Barcelone u Miamiju izazvao je pravu histeriju. Zarada je bila enormna, 65.000 ulaznica je razgrabljeno, iako je cijena bila paprena. Da je stadion dvostruko veći, bio bi krcat. Samo na treningu je s plaćenom ulaznicom bilo 35.000 hiljada fanova, a sat parkinga se naplaćivao nekoliko desetaka dolara. U samo nekoliko sati rasprodani su svi dresovi i suveniri.

ronaldo1

Ukratko, nogomet u SAD-u postaje sve veći biznis, a da bi ga Amerikanci još više marketinški oplodili, a za to su pravi majstori, morat će prije ili kasnije krenuti po najveće zvijezde. A Cristiano je apsolutno savršena "žrtva"...

beckham

juve-ronaldo

beckhamm

ronaldo254

beckham

ronaldo24

beckhammiami-getty-1200

(Sport.ba)

Učitaj još novosti