14. 11. 2018 - 20:12
KHABIB ZAVRŠIO S KARIJEROM ? Ako pristane na ove uslove borba...
907
Shares
KHABIB ZAVRŠIO S KARIJEROM ? Ako pristane na ove uslove borba protiv McGregora bi mogla biti POSLJEDNJA

MMA

KHABIB ZAVRŠIO S KARIJEROM ? Ako pristane na ove uslove borba protiv McGregora bi mogla biti POSLJEDNJA

Sport.ba
14. 11. 2018 - 20:12
0
Shares

UFC-ov prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov nastavlja svoju turneju sastanaka s visokim dužnosnicima i političarima.

Neporaženi Dagestanac tako se sastao i s predsjednikom svoje republike, Vladimirom Vasilijevim, koji mu je zbog uspjeha u sportu uručio najviše moguće odličje- orden za zasluge Republike Dagestan.

“Baš sam nedavno shvatio da dugo nisam dobio nikakvu medalju. Posljednju sam osvojio 2011. na Svjetskom prvenstvu. Nakon toga sam nastupao isključivo kao profesionalac i dobivao novac, ali nije bilo nikakvih medalji. Jako sam sretan što mi je dodijeljena tako važna nagrada”, rekao je Khabib za TASS.

khabib-nurmagomedov

No to nije sve. Vasiliev je Khabibu ponudio i posao u vladi.

“Da, dobio sam ponudu da postanem pomoćnik vođe Dagestana, ali o tome ćemo raspraviti na sljedećem sastanku kojeg ćemo imati uskoro”, poručio je Nurmagomedov.

Nurmagoemodov je 6. novembra na UFC-u 229 u Las Vegasu obranio naslov porazivši najveću zvijezdu sporta Conora McGregora prisiljavanjem na predaju u četvrtoj rundi. Pobjeda je “Orlu” osigurala veliku popularnost, ali će zbog nesportskog ponašanja nakon borbe idućeg mjeseca morati odgovarati Atletskoj komisiji države Nevade.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti