21. 11. 2018 - 18:54
STIPE ŽELI ISPRAVITI NEPRAVDU: Ovo je poruka koja je odjeknula...
907
Shares
STIPE ŽELI ISPRAVITI NEPRAVDU: Ovo je poruka koja je odjeknula u UFC-u i vidjet ćemo šta će čelnici reći

UFC

STIPE ŽELI ISPRAVITI NEPRAVDU: Ovo je poruka koja je odjeknula u UFC-u i vidjet ćemo šta će čelnici reći

Sport.ba
21. 11. 2018 - 18:54
0
Shares

Stipe Miočić proživljava nepravdu od UFC-a, jer još nije dobio revanš u teškoj kategoriji od Daniela Cormiera koji mu je iznenađujuće uzeo titulu. Američki borac hrvatskih korijena poslao je novu poruku aktuelnom šampionu
Miočić nikada nije 'legao' prvom čovjeku UFC-a Dani Whiteu, jer je prije svega borac koji poštuje suparnike, a ne cirkusant koji popularnost zarađuje jezičinom. Ali najmoćnija MMA organizacija preferira 'zločeste momke' za koje misle da im mogu donijeti više novca pa smo tako često svjedoci nepravednih odluka kod slaganja mečeva.

stipe-miocic-daniel-cormier-ufc-226-8

Tako je nedavno Derrick Lewis dobio priliku za meč za titulu u najjačoj kategoriji protiv Daniela Cormiera (UFC 230), a Miočić je ostao bez revanša. Ipak gladijator ne gubi nadu da bi čelnici UFC-a napokon trebali doći pameti i pružiti mu ono što je njegovo legitimno pravo – novi okršaj protiv Cormiera.

Stipe se još jednom obratio svom velikom rivalu preko društvene mreže. Uz fotografiju na kojoj udara DC-ja, napisao je jasnu poruku koja je sakupila preko 130 hiljada 'lajkova'.

"DC bio sam spreman za Madison Square Garden. Spreman sam sada. Kada se borimo? Završit ću te!", stoji u Miočićevoj poruci koju može vidjeti cijeli svijet i iz koje se može iščitati da za razliku od njega drugi izbjegavaju borbu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@dc_mma I was available at MSG. I’m available now. When are we fighting? I will finish you.

Objavu dijeli Stipe Miocic (@stipemiocic)

Dodajmo da su izgledi za revanš nešto narasli. Naime, WWE prvak Roman Reigns se radi bolesti odrekao krune u 'kečerima' pa je njegovo mjesto ponovo zauzeo Brock Lesnar, a upravo se on najviše spominjao kao sljedeći Cormierov protivnik.

Pošto je Lesnar otpao možda pravda bude zadovoljena!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti