14. 11. 2018 - 12:35
"Manijaci" poručili čelnicima Želje: Obećanja nam više nisu...
907
Shares

VIŠE NEMA ČEKANJA

"Manijaci" poručili čelnicima Želje: Obećanja nam više nisu potrebna, želimo promjenu uprave!

Sport.ba
14. 11. 2018 - 12:35
0
Shares

Navijači FK Željezničar, popularni "Manijaci", nezadovoljni igrom i rezultatima kluba, oglasili su se na Facebook stranici, zatraživši odlazak aktuelnih čelnika kluba s Grbavice. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

- ''Manijaci'' su imali vremena, imali strpljenja, dovoljno slušali, dovoljno gledali i na kraju donijeli odluku: Uprava, napolje! FK Željezničar je klub svih nas, klub jedne filozofije koja je, nažalost, izgubila smjer. Naša odluka nije donesena zbog jednog poraza, zbog jedne loše utakmice, već kontinuirano lošeg vođenja kluba u rezultatsku dubiozu u svim starosnim kategorijama, a pogotovo seniorskom timu. Da, stadion se dogradio, sa sinergijskim i zajedničkim radom, transparentnost poslovanja pokazana u minimalnoj formi i, naravno, veliko hvala svima nama, a pogotovo vama. 

Ali... Tu sad pozitivna priča prestaje, mi hoćemo rezultat na terenu, ne sutra, ne iduće sezone, ne i one tamo, već danas. A obećavali su ga posljednje tri sezone. Niste ispunili rečeno i vaš sat je odzvonio. Jednostavno. Obećanja nam više nisu potrebna, želimo promjenu u ljudstvu uprave. 

Ko će doći poslije, ko će biti ti ljudi, to će Skupština predložiti i usvojiti. Mi na ovoj tribini stojimo iza kluba već 30 i više godina pod ovim imenom i prošli smo sve u navijačkom svijetu. Neki od nas nisu tu, ali nisu nikad zaboravljeni i, ako Bog da, bit ćemo tu još. U prethodnom periodu kroz ovaj klub je prodefiliralo igrača i trenera koji nisu dorasli ovom dresu te samim tim rezultat je takav, a odgovornost nikakva. Mi nismo birali, mi nismo dovodili, mi nismo raskidali ugovore, mi nismo suspendirali. Ali jesmo davali podršku, jesmo putovali i jesmo krivi jer volimo 11 "Plavih". I da, jesmo ružili igrače, jesmo ih kritizirali, ali ih nismo birali. Ovo nije bojkot utakmica, ovo nije destrukcija kluba, ovo je nezadovoljstvo sportskim neuspjehom kojeg nam priređujete i zato pozivamo sve ''Manijake'' na sljedeću utakmicu FK Željezničara u Krupu, kao i na našu Grbavicu. Uprava, napolje! - poručili su "Manijaci". 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti