13. 11. 2018 - 12:05
OTKRIVEN sadržaj nikada ranije objavljenog pisma Schumijeve...
907
Shares
OTKRIVEN sadržaj nikada ranije objavljenog pisma Schumijeve supruge: Svi znamo da je Michael borac...

ZAHVALNOST ZBOG HIMNE ŠAMPIONU

OTKRIVEN sadržaj nikada ranije objavljenog pisma Schumijeve supruge: Svi znamo da je Michael borac...

Sport.ba
13. 11. 2018 - 12:05
0
Shares

Legenda Formule 1 i automoto sportova u globalu, Michael Schumacher trebao je biti porodični čovjek koji je u svojoj karijeri zadužio mnoge i istakao se kao apsolutna legenda ovog sporta.

schumacher

Međutim, sudbina je za njega imala drugačije planove. Inače veliki humanitarac koji je posjetio agresijom pogođeno Sarajevo i BiH i došao pomoći u najtežim trenucima oslikava kolika ljudska veličina zaista jeste Michael.

1

49-godišnji Schumacher je tog nesretnog dana prije 5 godina skijao kao i uobičajeno, ali je izgubio kontrolu i uslijedile su teške posljedice. Nijemac je u nesreći zadobio teške povrede glave i nekoliko mjeseci je proveo u komi, a pravih informacija o njegovom zdravstvenom stanju bilo je jako malo.

2

Samo rijetki odabrani prijatelji, te članovi porodice imaju mogućnost da posjete Michaela, a posljednja informacija koja je stigla još u avgustu od člana bliske porodice zaista je potresna. U razgovoru sa pariški magazin "Paris Match" jedan od članova porodice Schumacher je otkrio trenutno stanje u kojem se legendarni vozač nalazi. Navodno, on se osjeća dobro, ali i dalje je u kolicima.

michael-schumacher

Ipak, svjestan je i veoma emotivan. "Kada ga u kolicima dovedu do prozora i kada ugleda predivnu prirodnu panoramu koja ga okružuje, Michael često pusti suze", istakao je anonimni rođak porodice Schumacher.

Sada je u javnost dospjelo pismo njegove supruge koje je do sada bilo nepoznato. Corrina se u pomenutom pismu obratila njemačkom muzičaru Saschi Hercenbachu, te mu se zahvalila što je komponovao himnu posvećenu legendi F1 pod nazivom "Rođen da se bori'. Otkrila je da je upravo ova himna itekako pomogla njenoj porodici da se bori u proteklom vremenu.

michael-schumacher

"Svi znamo da je Schumacher borac. Željela bih ti se od srca zahvaliti da vrlo lijepom daru koji će nam pomoći da prođemo kroz ovaj vrlo težak trenutak. Baš je lijepo primiti toliko lijepih želja i riječi. To mnogo znači našoj porodici", napisala je Corinna Hercenbachu koji je himnu napisao godinu dana nakon nesretnog događaja na skijnju...

michaelschumacher-gety

schumacher

michael-schumacher

prve-rijeci-micka-schumachera-o-ocevoj-nesreci-223308-230548-big

schumacher

michael-schumacher

131229080649-01-schumacher-1229-story-top

(Sport.ba)

Učitaj još novosti