12. 11. 2018 - 17:18
Verstappen kažnjen s dva dana društveno korisnog rada: Nemam...
907
Shares
Verstappen kažnjen s dva dana društveno korisnog rada: Nemam komentara, osim da je pi*ka!

NAKON DUELA S OCONOM

Verstappen kažnjen s dva dana društveno korisnog rada: Nemam komentara, osim da je pi*ka!

Sport.ba
12. 11. 2018 - 17:18
0
Shares

Mladi nizozemski vozač formule 1 Max Verstappen kažnjen je s dva dana društveno korisnog rada za Međunarodnu automobilističku federaciju (FIA) nakon incidenta kojeg je imao s Francuzem Estebanom Oconom nakon Velike nagrade Brazila na stazi u Sao Paulu.

verstappen-ocon-sukob

Vozač Red Bull-Renaulta je poludio na Ocona jer je zbog njegovog neopreznog poteza ostao bez pobjede. Naime, Nizozemac je sjajnom vožnjom i odličnom strategijom kroz boks u 40. krugu prestigao Hamiltona. No, četiri kruga kasnije Verstapen je za puni krug pokušao proći Francuza Estebana Ocona u Force India-Mercedesu. Uspio je, ali je Ocon pokušao vratiti izgubljenu poziciju i došlo je do kontakta između njihovih bolida. Oba vozača su se izvrtila, a Hamilton ih je prošao i preuzeo vodstvo. Verstappen se na koncu morao zadovoljiti drugim mjestom.

vverst

Nizozemac je nakon utrke napao Francuza. Prvo mu je nešto dobacio, a potom ga i gurnuo.

"Sigurno mu nisam čestitao na vožnji", kazao je Verstappen ironično dodavši: "Nemam komentara, osim da je bio pi*ka".

61482218-max-verstappen-formula-1-red-bullOcon je dobio deset sekundi stop-go kazne, ali Verstappenu to malo znači kada se zna da je ostao bez pobjede.

"Moja kazna je to što nisam pobijedio", dodao je.

verstappen-hamilton

Oba vozača su dobila opomene, a Verstappen je zbog fizičkog napada dobio i kaznu od dva dana dobrotvornog rada za FIA-u u idućih šest mjeseci.

verstappen

"Verstappenovo ponašanje nakon utrke nije bilo primjereno. Ostali vozači trebaju iz tog izvući pouku jer slične situacije u budućnosti nećemo tolerirati", stoji u saopćenju FIA-e.

verstappen

Verstappen

max-verstappen-red-bull

max-verstappen

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti