12. 11. 2018 - 19:51
MODRIĆ JE LOŠ OVE SEZONE - MOLIM?! Solarijev je miljenik, a...
907
Shares
MODRIĆ JE LOŠ OVE SEZONE - MOLIM?! Solarijev je miljenik, a kad ovo vidite biće vam jasno kakva je IGRAČINA

DRUGI ASISTENT REALA

MODRIĆ JE LOŠ OVE SEZONE - MOLIM?! Solarijev je miljenik, a kad ovo vidite biće vam jasno kakva je IGRAČINA

Sport.ba
12. 11. 2018 - 19:51
0
Shares

Luka Modrić vodi i u glasanju za "Zlatnu loptu" koju dodjeljuje cijenjeni "France Football". Međutim, mnogi se pitaju da li Hrvat zaista ovu nagradu i zaslužuje, pogotovo jer je u posljednje vrijeme sve češće na udaru navijača u dresu Reala.

Istina, sjajni veznjak ne igra u blistavoj formi, jer se očito dobrano istrošio na Mundijalu u Rusiji. Sinoć je ipak upisao asistenciju u gostujućem trijumfu protiv Celte Vigo (2:4). To mu je bila treća asistencija za Kraljeve ove sezone u svim takmičenjima.

Hrvatski kapiten i nogometaš svijeta i Europe po FIFA-i i UEFA-i asistirao je u pobjedi nad Leganesom (4:1), protiv Rome (3:0) u Ligi prvaka, te u nedjelju kod Celte (2:4). Više asistencija ima jedino njegov prijatelj još iz dana u Tottenhamu Gareth Bale (5), dok je također tri asistencije upisao i mladi 18-godišnji Brazilac Vinicius Junior.

bale

Modrić je od 2012. do sada odigrao 273 utakmice za Real, zabio 13 golova i ostvario 42 asistencije, uz 14 osvojenih trofeja (četiri Lige prvaka, od čega tri zaredom). Impresivno, zar ne?!

Ove sezone odigrao je 16 utakmica (ukupno 1.117 minuta), a posljednjih šest utakmica za aktuelnog evropskog prvaka odradio je po 90 minuta. Od dolaska Santiaga Solarija na klupu Real je ostvario sve četiri pobjede, uz 15 postignutih golova i samo dva primljena, a trenutno u La Ligi poslije 12. odigranih kola ima četiri boda manje od vodeće Barcelone. 

Mediji ipak Modrića ne prestaju seliti iz Madrida već u januaru, a navodno u redu nestrpljivo čekaju Juventus i Inter. 

modric

modric99

modric9

modric8

modric6

(Sport.ba)

Učitaj još novosti