12. 11. 2018 - 18:52
LONDON: Čilić upisao i šesti uzastopni protiv Zvereva
907
Shares
LONDON: Čilić upisao i šesti uzastopni protiv Zvereva

ZAVRŠNI TURNIR SEZONE

LONDON: Čilić upisao i šesti uzastopni protiv Zvereva

Sport.ba
12. 11. 2018 - 18:52
0
Shares

U prvom nastupu na ATP finalu u Londonu, Marin Čilić poražen je od Alexa Zvereva s 2:0 u setovima i time znatno smanjio svoje izglede za prolaskom u polufinale. Sada će mu trebati pobjeda protiv Johna Isnera i Novaka Đokovića, iako postoji kombinacija da s jednom pobjedom ide dalje, ali se zbog poraza bez osvojenog seta već sada nalazi u teškom položaju. 

Prvi hrvatski reket sjajno je otvorio meč i činilo se kako bi konačno mogao pobijediti mladog njemačkog asa. Podsjetimo, u međusobnim ogledima Zverev je do ovog dvoboja vodio 5:1, s time da je posljednjih pet duela dobio 21-godišnji Nijemac. Međugorac je poveo s 3:0, od 4:1 imao je break loptu za povećanje prednosti, ali je promašio izglednu šansu. Kod servisa za set, Čilić radi nekoliko grešaka i samo s jednim osvojenim poenom gubi početni udarac.

Zanimljiva se situacija dogodila u narednoj igri. Bilo je 40:40, a jednu dvojbenu loptu suci presuđuju u korist Zvereva. Marin je propustio tražiti provjeru, a kasnije je režiser prijenosa pokazao da je lopta bila dobra. Umjesto servisa na set lopti i suočavanja s pritiskom, vidjeli smo as kojim je jedan od predvodnika nove generacije svjetskog tenisa stigao do 5.5. U trinaestoj igri vidjeli smo čak sedam izgubljenih servisa, a u igri s pregršt neprisiljenih pogrešaka Hrvat je izvukao deblji kraj te sa 7:5 izgubio set. 

Drugi set bio je izjednačen do 3:3, kada je predvodnik hrvatske Davis Cup reprezentacije stekao kapitalnu prednost oduzevši početni udarac rivalu. Ipak, već u sljedećem gemu Zverev je uzvratio i time trasirao put ka tie-breaku. Tu se Čilić raspao i s tri izgubljena servisa s visokih 7:1 potpisao poraz. 

Dvoboj su obilježile neprisiljene greške, čak 78 smo ih vidjeli, od čega je 46 načinio hrvatski teniser. Večeras drugi dvoboj u ovoj skupini odigrat će Novak Đoković i John Isner. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti