12. 11. 2018 - 19:37
OVO JE JASAN DOKAZ DA NEŠTO OPASNO NE ŠTIMA: Federer povukao...
907
Shares
OVO JE JASAN DOKAZ DA NEŠTO OPASNO NE ŠTIMA: Federer povukao neočekivan potez, fanovi u ČUDU

OTKAZAO DANAŠNJI TRENING, JE LI POVREDA U PITANJU?!

OVO JE JASAN DOKAZ DA NEŠTO OPASNO NE ŠTIMA: Federer povukao neočekivan potez, fanovi u ČUDU

Sport.ba
12. 11. 2018 - 19:37
0
Shares

Švicarski teniser Roger Federer u nedjelju je u prvom kolu grupe “Lejton Hjuit” završnog mastersa poražen od Keija Nishikorija sa 6:7 (4:7), 3:6, a samo dan nakon neočekivanog neuspjeha treći reket svijeta je otkazao trening u Londonu, prenijeli su ostrvski mediji.

Švicarac je bio prilično nervozan na otvaranju posljednjeg turnira u sezoni, svađao se sa sudijom, zbog čega je i opomenut, promašivao je udarce koje bi obično pogađao, dok je dan poslije poraza istakao da će mu biti potrebno vrijeme da se prilagodi na podlogu, koja je po njegovom mišljenju znatno sporija.

federer

I taman kada se očekivalo da će Federer ovog ponedjeljka da se prilagođava na uslove u Londonu, uslijedila je njegova odluka da otkaže trening, koji je trebalo da održi na terenima Kvinsa, a nema ga ni na spisku igrača koji će vježbati u “O2 Areni”.

Ostaje nejasno zbog čega je Federer otkazao trening, neizvjesno je da li je u pitanju povreda ili pak nešto drugo. Da podsjetimo, Švicarac u drugom kolu grupe “Lejton Hjuit” igra protiv Dominica Thiema (utorak, 21 sat) i pobjeda je na tom meču imperativ za njega ukoliko želi da izbjegne eliminaciju.

thiem

djokovic-federer

federer4

federer3

federer2

federer1

federer

(Sport.ba)

Učitaj još novosti