10. 11. 2018 - 21:17
Lewis Hamilton zaprijetio da će napustiti FORMULU 1!
907
Shares
Lewis Hamilton zaprijetio da će napustiti FORMULU 1!

NEZADOVOLJAN NOVIM ODLUKAMA

Lewis Hamilton zaprijetio da će napustiti FORMULU 1!

Sport.ba
10. 11. 2018 - 21:17
0
Shares

Lewis Hamilton nije oduševljen širenjem kalendara Formule 1 i najavio je odlazak iz sporta ako FIA poveća broj utrka na 25 u sezoni.

Podsjetimo, ove sedmice objavljeno je kako će kalendar biti od 2020. godine proširen Velikom nagradom Vijetnama, a još se spominju Indonezija kao moguća nova destinacija utrkivanja, kao i američki gradovi poput Miamija i New Yorka.

lewis-hamilton

Sve to ne sviđa se aktualnom peterostrukom prvaku svijeta koji za godišnju plaću od 40 miliona eura ipak očekuje nešto manje putovanja.

"Iskreno, osjećam se u ovom trenutku kao da je već 25. utrka sezone. Ne smatram da je širenje kalendara nešto dobro. Imali smo prije 18 utrka u sezoni i bilo je dobro. Bio je to dobar broj. Volim se utrkivati, ali sezona je jako dugačka, to je naporno i zahtjevno za sve. Nije lako biti stalno odvojen od porodice.", izjavio je Hamilton uoči nastupa na Interlagosu pa odgovorio na pitanje bi li bio u stanju odvesti 25 utrka u sezoni:

racer-lewis-hamilton

"To je teško, treba se i opustiti nakon završetka sezone, jer slijede pripreme za sljedeću. Tako da, kad bude 25 utrka u sezoni, mene ovdje neće biti."

Trenutni kalendar Formule 1 ima 21 utrku, a potvrđen je i za 2019. godinu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti