11. 11. 2018 - 21:06
Hamilton uz puno sreće do pobjede u Brazilu!
907
Shares
Hamilton uz puno sreće do pobjede u Brazilu!

FORMULA 1

Hamilton uz puno sreće do pobjede u Brazilu!

Sport.ba
11. 11. 2018 - 21:06
0
Shares

Britanac Lewis Hamilton pobjednik je Velike Nagrade Brazila na stazi u Sao Paulu, pretposljednje utrke svjetskog prvenstva Formule 1.

Hamilton je i prije ove utrke osigurao naslov svjetskog prvaka, a sad je titulu prije zadnje utrke sezone osigurao i Mercedes u poretku konstruktora.

hamilton

Hamilton je startao s prve pozicije i izborio desetu pobjedu ove sezone, te 72. u karijeri, no vrlo lako se moglo dogoditi da ostane bez slavlja. Naime, Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu je sjajnom vožnjom i odličnom strategijom kroz boks u 40. krugu prestigao Hamiltona.

No, ključni trenutak utrke dogodio se četiri kruga kasnije. Verstapen je bio u vodstvu kada je za puni krug pokušao proći Francuza Estebana Ocona. Uspio je, ali je Ocon pokušao vratiti izgubljenu poziciju i došlo je do kontakta između njihovih bolida.

formula1

Oba vozača su se izvrtila, a Hamilton ih je prošao i preuzeo vodstvo. Verstappen se na koncu morao zadovoljiti drugim mjestom, dok je treći bio Finac Kimi Raikkonen u Ferrariju.

Hamilton je povećao svoju prednost pred konkurentima i utrku prije kraja sezone ima 383 boda, Nijemac Sebastian Vettel je drugi sa 302 boda, a treći je Raikkonen sa 251 bodom.

verst

Trijumfom Hamiltona, ali i petim mjestom Finca Valtterija Bottasa, Mercedes je osvojio naslov u poretku konstruktora jer sada ima 67 bodova više od Ferrarija.

Sezona završava za 14 dana u Abu Dhabiju.

form

(Sport.ba)

Učitaj još novosti