10. 11. 2018 - 17:54
OVO JE SUPRUGA IZETA HAJROVIĆA: Lejla oduzima dah, a nosi baš...
907
Shares
OVO JE SUPRUGA IZETA HAJROVIĆA: Lejla oduzima dah, a nosi baš skupe krpice! (FOTO)

BRAČNI PAR PRIVLAČI PAŽNJU U ZAGREBU

OVO JE SUPRUGA IZETA HAJROVIĆA: Lejla oduzima dah, a nosi baš skupe krpice! (FOTO)

Sport.ba
10. 11. 2018 - 17:54
0
Shares

O bračnom paru Hajrović već bruji čitav Zagreb. Osim zbog toga što se radi o  pojačanju zagrebačkog Dinama, za koji upućeni tvrde da će biti zvijezda nadolazeće nogometne sezone, 26-godišnji Izet i njegova dvije godine starija supruga Leyla članove kluba, ali i sve ostale s kojima su do sada došli u doticaj, osvojili su tipičnom balkanskom toplinom, mladenačkom neposrednošću, ali i osebujnim modnim izričajem.

2

Švicarski nogometaš bosanskohercegovačkih korijena, koji je karijeru započeo u ciriškom Grasshopperu, u fokus javnosti došao je još 2013., kada je zaigrao za reprezentaciju BiH i u svojoj drugoj utakmici, čim je ušao u igru, spektakularnim udarcem sa 25 metara zabio gol koji je reprezentaciji donio vrlo važnu pobjedu. Od 2014. igra za turski Galatasaray, ubrzo prelazi u njemački Werder Bremen, zatim u španski Eibar, da bi se u siječnju ove godine napokon skrasio u zagrebačkom prvoligašu.

Već u svom prvom izlasku na teren u Dinamovu dresu opravdao je status zvijezde u usponu: na prijateljskoj utakmici između Dinama i slovenskog kluba Krško Izet Hajrović je “eksplodirao” i u posljednjim minutama utakmice precizno, s vrha šesnaesterca, zabio gol, čime je Dinamo, s rezultatom 2:1, kući odnio pobjedu.

izet-hajrovic-dinamo-fenerbahce

Međutim, Izet Hajrović nerado govori kako se tu radi isključivo o njegovoj zasluzi. Supruga Leyla, također Švicarka rodom iz Travnika, njegov je najveći oslonac i podrška. Štoviše, u razgovoru je nekoliko puta naglasio kako bi teško postigao sve što jest da nije nje koja vješto kormilari hektičnim životom ovog kozmopolitskog para.

hajrovic-dinamo-slavlje

Njih su se dvoje upoznali u Leylinu rodnom Zürichu, u kojem je Izet, rođen u Bruggu, i odrastao, a u vezi su već šest godina, od čega tri i pol u braku. Kada je Izet potpisao za turski Galatasaray, Leyla je vikendima putovala u Istanbul, no ubrzo su zaključili da ne mogu živjeti na dvije različite adrese te odlučili da će, ako već planiraju živjeti nomadskim životom, činiti to zajedno.

3

- Nije bilo lako donijeti takvu odluku. Ja sam u to vrijeme imala stabilan posao kod kuće, s vrlo pristojnom plaćom i velikim mogućnostima za napredak i nije mi to bilo lako ostaviti. Naposljetku, presudila je ljubav i nije mi ni najmanje žao - govori Leyla Hajrović, koja, unatoč tome što je odlučila biti bezrezervna podrška suprugu, ipak nije prestala raditi. Njezin otac već više od dvadeset godina u Švicarskoj ima tvrtku za transport, u kojoj se atraktivna brineta bavi administracijom i računovodstvom. Posao je to koji može odrađivati s bilo koje lokacije na svijetu, kaže, no barem jednom mjesečno putuje kući u Zürich.

4

Lejla ne krije strast prema skupim krpicama koje često dijeli sa svojim Instagram pratiteljima, a njih je gotovo 45.000.

6

Dizajnerskim komadima najpoznatijih modnih brendova kao što su Gucci, Louis Vuitton, Givenchy i Fendi često je časti suprug s kojim je u braku već četiri godine.

7

Skupih krpica ne nedostaje ni Izetu koji također uživa u modnim ekshibicijama pa i ne čudi da Hajrovići zbog svog osebujnog stila plijene pozornost kamo god stignu...

8

(Sport.ba)

Učitaj još novosti