10. 11. 2018 - 09:34
VELIKI DERBI: Kovač s Bayernom na Signal Iduna Parku
907
Shares
VELIKI DERBI: Kovač s Bayernom na Signal Iduna Parku

BUNDESLIGA

VELIKI DERBI: Kovač s Bayernom na Signal Iduna Parku

Sport.ba
10. 11. 2018 - 09:34
0
Shares

Bayern danas (subota, 18.30 sati) gostuje kod dortmundske Borussije. Ovo je 99. 'Der Klassiker', najveći derbi Bundeslige. A Bayern je uzdrman, kako rezultatski tako i lošim odnosima u svlačionici, tek je treći na tabeli i zaostaje četiri boda za vodećim 'žuto-crnima'. Njemački mediji uvjereni su kako sudbina Nike Kovača na klupi Bayerna uveliko ovisi o ishodu derbija...
Atmosfera u redovima Bayerna i dalje nije sjajna, kvare je brojne ozljede, ali i tiha pobuna dijela igrača koji nisu zadovoljni kako ih vodi bivši hrvatski selektor Niko Kovač. Bavarci su upali u rezultatsku krizu, ali čini se kako je ekipa ipak uspjela 'isplivati' iako ne igraju sjajno.

nikokovac

Kako god bilo, Bayern je povezao dvije pobjede i remi, ali i dalje je na trećem mjestu prvenstvene tabele, ima četiri boda manje od vodeće Borussije (D). I danas mora istrčati na Signal-Iduna-Park na kojem 'žuto-crni' ove sezone imaju sedam pobjeda i remi u svim natjecanjima. I da, Borussija igra sjajno, u daleko je boljoj formi od Bayerna.

Njemački mediji nagađaju kako Kovačeva sudbina na klupi bavarskog velikana ovisi baš o ishodu ovog derbija, no predsjednik Bayerna Uli Hoeness stao je u obranu našeg trenera i potvrdio kako - bez obzira na konačni rezultat - nema razloga za strah.

Uli-Hoeness-Yakin-Dortmund-Akan-Repotkan-Munchen

A Kovač - čini se - vjeruje svom predsjedniku. Uoči derbija bio je sjajno raspoložen, nije se dao isprovocirati pitanjima njemačkih novinara koji su u otvorenom ratu s čelnicima Bayerna.

"Poštujemo protivnika, kao i oni nas. Nismo to pokazali igrama u zadnje vrijeme,a li imamo dobru ekipu. 'Der Klassiker' se igra zbog prestiža i mnogo nam znači pobjeda u toj utakmici. Između nas i Dortmunda je rupa od četiri boda i pobjedom bi se priključili vrhu. Uvjeren sam kako će moja ekipa sutra pojaviti u Dortmundu i pokazati da vrijedimo", kazao je Niko Kovač u najavi derbija, no od njega se tražilo puno više.

Njegova trenerska pozicija u Bayernu u posljednje se vrijeme stavljala pod veliki znak upitnika. Kovač ističe kako, bez obzira na tešku situaciju, ne osjeća pritisak uoči derbija u Dortmundu...

"Pritisak? Borba za ostanak s Frankfurtom ili vođenje hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu je bio presing! Sutra je samo utakmica u kojoj ćemo uživati", ispalio je Niko Kovač i zbunio njemačke predstavnike medija koji se čude njegovoj ravnodušnosti i smirenosti u nimalo sjajnoj situaciji za njega i njegove izabranike...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti