09. 11. 2018 - 23:28
Wolfsburg napadao, ali Hannover na kraju odnio pobjedu!
907
Shares
Wolfsburg napadao, ali Hannover na kraju odnio pobjedu!

BUNDESLIGA

Wolfsburg napadao, ali Hannover na kraju odnio pobjedu!

Sport.ba
09. 11. 2018 - 23:28
0
Shares

U prvoj utakmici 11. kola njemačkog prvenstva Hannover 96 je na svom terenu svladao Wolfsburg sa 2:1 (1:0).

Dominirao je Wolfsburg barem 80 posto vremena, imao neuporedivo više opasnih napada, više udaraca ka golu, više udaraca u okvir gola... Sve je bilo uzalud.

Gol koji je postigao mladi Linton Maina (prvi u karijeri u Bundesligi) za vodstvo domaćeg sastava iznenadio je goste u 31. minutu. Bebou je lijepo centrirao, a 19-godišnji veznjak sve lijepo ispratio, sačekao loptu na volej i opalio precizno za 1:0.

babou

Nije mnogo trebalo Wolfsburgu da se oporavi i nastavi po starom. U finišu prvog poluvremena ponovo šanse redaju gosti, ali golman Hanovera Esser čuda pravi i spašava svoj tim.

Nisu Vukovi klonuli ni poslije drugog pogotka domaćih u 63. minutu. Ihlas Bebou je pogodio sa bijele tačke pošto je prethodno William napravio faul za najstrožu kaznu.

hann2

Tek od tog momenta Wolfsburg je uspostavio totalnu dominaciju. Za 2:1 pogodio je holandski napadač Wout Weghorst također sa bijele tačke u 82. minuti susreta. Preostalo vrijeme Hanover se grčevito branio, a gosti su napadali, ali sve je bilo uzalud. Esser je sve branio. I sva tri boda ostaju u Hannoveru.

Hannover je ostao 16. na tabeli s devet bodova, četiri više od Fortune i Stuttgarta koji su na dnu, dok je Wolfsburg 11. sa 12 bodova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti