07. 11. 2018 - 23:34
City šesticom isprašio Shakhtar! Hoffenheim u 92. minuti...
907
Shares
City šesticom isprašio Shakhtar! Hoffenheim u 92. minuti stigao do boda u gostima kod Lyona!

LIGA PRVAKA

City šesticom isprašio Shakhtar! Hoffenheim u 92. minuti stigao do boda u gostima kod Lyona!

Sport.ba
07. 11. 2018 - 23:34
0
Shares

Hoffenheim je odigrao remi na gostovanju u Lyonu. Rezultat je bio 2-2, a poveli su domaćini u 19. minuti utakmice preko Nabila Fekira, da bi nepunih deset minuta kasnije Tanguy Ndombele pogodio za povećanje vodstva.

hoff2

Veliki problem za goste došao je u 51. minuti kada je Kasim zaradio drugi, isključujući, karton te su Nijemci ostali s 10 igrača u polju. Ipak, nisu se predavali, a napadački pristup isplatio im se u 65. minuti kada je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić pogodio za smanjenje 2-1.

hoff

U sudijskoj nadoknadi gosti dolaze do izjednačenja kada zabija Pavel Kaderabek za konačnih 2-2.

hoff3

Manchester City lako se obračunao sa Šahtarom iz Donjecka. Nakon pobjede od 3-0 u prvom dvoboju u Ukrajini, Građani su bili još uvjerljiviji.

Na Etihadu su slavili rezultatom 6-0, a osim Gabriela Jesusa koji je postigao hat-trick (24', 72', oba iz penala i gol u sudijskoj nadoknadi), na utakmici se proslavio i Raheem Sterling koji je zabio pogodak u 49. minuti, ali i izborio prvi jedanaesterac na utakmici.

city4

Tačnije, sudija Viktor Kassai je napravio kardinalnu grešku. Četvrti gol za domaće, a prvi na utakmici, postigao je David Silva u 13. minuti., dok su 'tačku na i' stavili Riyad Mahrez šest minuta prije kraja te Gabriel Jesus trećim pogotkom u sudijskoj nadoknadi.

city6

City je ostao na prvom mjestu sa 9 bodova, Lyon je drugi sa 6 dok Hoffenheim ima 3 boda. Ukrajinci su zadnji s jednim bodom na svom kontu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti