07. 11. 2018 - 23:16
Juventus vodio, napadao, promašivao i na kraju IZGUBIO!...
907
Shares
Juventus vodio, napadao, promašivao i na kraju IZGUBIO! Mourinho nakon meča provocirao navijače!

VELIKI PREOKRET UNITEDA

Juventus vodio, napadao, promašivao i na kraju IZGUBIO! Mourinho nakon meča provocirao navijače!

Sport.ba
07. 11. 2018 - 23:16
0
Shares

Fudbaleri Manchester Uniteda šokirali su Juventus u Torinu ostvarivši pobjedu preokretom u posljednjim minutama. Rezultat je bio 2-1 za Engleze, ali utakmica je mogla otići na stranu domaćina da su Paulo Dybala, Miralem Pjanić i Sami Khedira bili precizniji. Gađali su okvir gola u više navrata, a odlične prilike imali su još i Juan Cuadrado te Cristiano Ronaldo.

Poveli su domaći u 65. minuti kada je Miralem Pjanić prekrasno asistirao Ronaldu za još atraktivniji udarac volejem iz prvog dodira. Činilo se da Stara dama dolazi do nova tri boda, ali Juan Mata u 86. minuti iz slobodnog udarca poravnava rezultat, da bi potom Alex Sandro uz asistenciju Paula Pogbe postigao autogol za veliki šok domaćih i veliak tri boda za ekipu Josea Mourinha.

 

Portugalski trener je nakon posljednjeg sučevog zvižduka provocirao gostujuće navijače i sve svoje kritičare stavivši ruke na uši gestikulirajući da ne čuje dobro sve kritike na njegov račun. Tada je nastala gužva kada su ga napali Chiellini i Dybala, ali ostali akteri utakmice uspjeli su riješiti situaciju.

Juventus je unatoč porazu ostao na prvom mjestu grupe H sa 9 bodova, dok je United zauzeo drugo mjesto s dva boda manje. Valencia je treća sa 5, dok Young Boysi imaju jedan bod.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti