07. 11. 2018 - 23:04
LIGA PRVAKA: Bayern rutinski protiv AEK-a, Benfica i Ajax...
907
Shares
LIGA PRVAKA: Bayern rutinski protiv AEK-a, Benfica i Ajax remizirali, Real se iskalio na Plzenu!

4. KOLO

LIGA PRVAKA: Bayern rutinski protiv AEK-a, Benfica i Ajax remizirali, Real se iskalio na Plzenu!

Sport.ba
07. 11. 2018 - 23:04
0
Shares

Bayern je uspio doći do pobjede u utakmici četvrtog kola Lige prvaka protiv AEK-a na domaćem terenu s 2:0 i praktički osigurao nastup u drugoj fazi natjecanja. Strijelac oba pogotka bio je Poljak Robert Lewandowski.

Uprkos dominaciji i prilikama, Bayern je u prvoj dijelu poveo iz penala u 31. minuti kojeg je Lewandowski uspješno realizirao, a onda je u 71. postavio konačni rezultat utakmice koju su Bavarci mirno proveli kraju.

bayern

Bayern je apsolutno dominirao susretom i zasluženo slavio te je sada u komfornoj situaciju što se tiče nastavka natjecanja. Na vrhu su grupe s 10 bodova, dok je AEK ostao posljednji bez bodova i nade u europsko proljeće za njih su minimalne.

U drugom susretu te grupe Benfica i Ajax remizirali su u Lisabonu nakon što su domaći vodili 1:0 golom Jonasa u 29. minuti utakmice. Ajax jest dominirao posjedom, ali bila je to utakmice u kojoj su obje ekipe imale svoje prilike i zaslužile po pogodak, a remi je na kraju najpošteniji ishod.

ajax

Izjednačenje se čekalo do 61. minute kada je zabio Tadić na asistenciju Ziyecha i tako donio bod svojoj ekipi koji će im itekako značiti u borbi za prolazak dalje. Ajax je sada na drugom mjestu s osam bodova, četiri više od treće Benfice koja je ovdje propustila pobijediti i iskoristiti veliku šansu koja joj se nudila.

U drugom utakmici grupe G Real Madrid upisao je veliku 5:0 pobjedu na gostovanju u Plzenu i tako iskalio svu frustraciju na nemoćnim Česima. Karim Benzema do 37. minute već je dva puta pogodio, a između je poentirao i Casemiro. Sve je zaokružio Bale koji je u 40. minuti pogodio za 4:0 te tako riješio utakmicu svake neizvjesnosti.

real2

Tačku na i u drugom je poluvremenu stavio Kroos pogotkom u 67. minuti na asistenciju Realovog čuda od djeteta Viniciusa Juniora. Real je napadački napokon odigrao konkretnu utakmicu, a iskoristili su ovo gostovanje kako bi se svi raspucali i spremniji dočekali nastavak prvenstva u kojem  više nemaju pravo na kiks.

Real je sada s Romom izjednačen s devet bodova na prva dva mjesta grupe G, Plzen je ostao na dnu s jednim osvojenim bodom.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti