06. 11. 2018 - 21:56
SIMULTANKA IGRAČA DENVERA: 48 poena fenomenalnog Murraya
907
Shares
SIMULTANKA IGRAČA DENVERA: 48 poena fenomenalnog Murraya

NBA

SIMULTANKA IGRAČA DENVERA: 48 poena fenomenalnog Murraya

Sport.ba
06. 11. 2018 - 21:56
0
Shares

JAMAL MURRAY sinoć je utrpao 48 poena u pobjedi Denver Nuggetsa protiv Boston Celticsa 115:107, što mu je najbolji učinak karijere.

Saigrač Nikole Jokića bio je nezaustavljiv, zabijao je iz svih pozicija i najzaslužniji je za slavlje protiv ekipe za koju većina smatra da će izboriti nastup u NBA finalu ove sezone.

Iako talentirana ekipa, Denver je najveće iznenađenje početka sezone. Prošle dvije sezone su se borili do samog kraja za ulazak u doigravanje, ali nisu uspjeli. Ove sezone su izjednačeni na vrhu Zapada s Golden State Warriorsima. Imaju devet pobjeda i samo jedan poraz.

jamal-murray

Srpski centar Jokić ih predvodi, sinoć je upisao 10 poena i 8 skokova uz isto toliko asistencija. Ali Murray je također buduća zvijezda ove lige. Zbog njih dvojice se u Denveru nadaju kako će u budućnosti moći napasti naslov NBA prvaka. Murray je na kraju pokušao proći i 50 poena, šutirao je tricu u zadnjoj sekundi kada je utakmica već bila gotova. Nepisano pravilo u NBA-u je da se tako nešto ne radi jer se ponižava već poraženog protivnika. Nekim igračima Celticsa se zbog toga takav potez nije svidio pa su imali nekoliko riječi za Murraya, ali nije došlo do većih incidenata.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti