03. 11. 2018 - 19:43
VELIČANSTVENI Novak Đoković nakon velike borbe savladao...
907
Shares
VELIČANSTVENI Novak Đoković nakon velike borbe savladao Federera i plasirao se u finale Mastersa u Parizu!

SRPSKI TENISER U FINALU

VELIČANSTVENI Novak Đoković nakon velike borbe savladao Federera i plasirao se u finale Mastersa u Parizu!

Sport.ba
03. 11. 2018 - 19:43
0
Shares

Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu nakon što je u polufinalu savladao Švicaraca Rogera Federera sa 7:6, 5:7, 7:6. Bio je to meč u kojem smo vidjeli veliku borbu dva tenisera iz koje je Đoković izašao kao pobjednik.

U prvom setu Novak je već u drugom gemu imao šansu za break, ali je Švicarac uspio osvojiti svoj gem. Nakon toga se igralo dosta izjednačeno a zanimljiv je bio osmi gem, u kojem je Đoković imao četiri break šanse, ali Roger se i ovaj put izvukao.

djokovic1

Otišlo se tako u tie-break, gdje je Federer imao 2:0 i 4:2, međutim Đoković je bio uporan i preokrenuo rezultat u svoju korist i sa 8:6 u tie-breaku osvojio prvi set.

Đoković je u prvom gemu drugog seta odmah mogao stići do breaka, ali Federer ponovo spašava break šansu. Već u narednom gemu Švicarac je mogao do breaka, ali ovaj put Srbin spašava break priliku.

djokovic3

Zatim je uslijedilo nekoliko sigurnih gemova za oba tenisera u kojima protivniku nisu dopuštali da osvoje čak niti jedan poen.

Kod rezultata 5:5 Federer uzima break Đokoviću, a zatim sa sigurnom igrom i servisom osvaja drugi set sa 7:5.

federer

U trećem setu identična situacija kao i u drugom, Đoković u prvom gemu dolazi do dvije break prilike, ali ne koristi ni jednu. Potom je uslijedilo nekoliko gemova u kojima su i Federer i Đoković bili sigurni na svom servisu.

Kod rezultata 4:4 Đoković je ponovo imao dvije break šanse kojima je mogao praktično riješiti meč, ali Roger uspijeva i ovaj put spasiti break šanse, a Novak nezadovoljan razvojem situacije baca reket, zbog čega je dobio i opomenu.

djokovic4

Ponovo se otišlo u tie-break gdje je Đoković bio puno smireniji i sa 7:3 u tie-breaku osvojio i ovaj set, odnosno meč.

U finalu će igrati protiv Rusa Karena Khachanova.

federer4

djokovic5

(Sport.ba)

Učitaj još novosti