03. 11. 2018 - 19:09
CITY PRIPREMA NAJVEĆI TRANSFER SVIH VREMENA: Ako se ovo...
907
Shares
CITY PRIPREMA NAJVEĆI TRANSFER SVIH VREMENA: Ako se ovo dogodi, nogomet više neće biti isti!

SPREMNA BOGATA PONUDA

CITY PRIPREMA NAJVEĆI TRANSFER SVIH VREMENA: Ako se ovo dogodi, nogomet više neće biti isti!

Sport.ba
03. 11. 2018 - 19:09
0
Shares

Katalonski dnevni sportski list Mundo Deportivo, medij inače sklon senzacijama, tvrdi kako je bogati engleski Manchester City za dovođenje Lionela Messija spremio čak 500 miliona eura! Ova ponuda Cityja dolazi u toku pregovora Messija i kluba za potpisivanje novog ugovora, prema kome bi se trebala povećati izlazna Messijeva klauzula na čak 700 miliona eura.

city2

Mundo Deportivo, nadalje, navodi kako je bivši potpredsjednik Barcelone Ferran Soriano, sad zaposlenik Manchester Cityja, navodno već obavio razgovor s Messijevim ocem Jorgeom i menadžerskom agencijom koja zastupa Argentinca.

messi3

Khaldoon al Mubarak, glavni čovjek kluba i izvršni direktor “Mubadala Development Company”, bogate arapske kompanije, priznao je, pišu Katalonci, kako će City pokušati dovesti Messija. U petak novine “El Mundo del Siglo XXI” donose detalje multimilionske ponude kojom City želi uzdrmati nogometni svijet.

messi

Dakle, Građani su spremni Barceloni ponuditi 250 miliona eura neto na pet godina i platiti klauzulu, koja je bila 250 miliona. Ukupna vrijednost operacije iznosi 755 milijuna eura, što je iznos koji nedostupan za sve osim za bogate šeike i klubove s “ubrizganim” arapskim kapitalom, kao što je to slučaj s Manchesterom i PSG-om.

messi4

(Sport.ba)

Učitaj još novosti